Pozvali Tuchela i ponudili mu posao, ali njegov bezobrazan odgovor je cijeli klub ostavio bez riječi

Tottenham traži zamjenu za Contea

Pozvali Tuchela i ponudili mu posao, ali njegov bezobrazan odgovor je cijeli klub ostavio bez riječi

E. Čaušević

Engleski mediji prije nekoliko dana objavili su da će Antonio Conte na kraju sezone napustiti Tottenham jer ovaj klub ne želi produžiti saradnju s njim. Na listi kandidata za novog trenera londonskog kluba našao se i Thomas Tuchel, ali je njemački stručnjak čelnicima Tottenhama objasnio kako stvari stoje.

Conte je na klupu Tottenhama došao u novembru 2021. godine i potpisao je ugovor do ljeta ove godine, ali već sada je jasno da neće ostati u londonskom klubu jer je odlučeno da mu neće biti ponuđen novi ugovor.

Od italijanskog stručnjaka se mnogo očekivalo dolaskom u Tottenham, ali jasno je da to nije opravdao. Također, Tottenham će biti i prvi klub kojim u dosadašnjoj trenerskoj karijeri nije osvojio barem jedan trofej.

U Tottenhamu su odlučni da je vrijeme za promjene i da od ljeta imaju novog trenera koji bi konačno mogao donijeti promjene, ali i trofej Tottenhamu o kojem sanjaju već dugo vremena.

Engleski mediji pišu da se na listi kandidata za novog trenera već nalazi nekoliko imena, a prethodnih dana se pojavilo i ime Thomasa Tuchela koji je još od septembra bez kluba nakon što je dobio otkaz u Chelseaju.

Tuchel je odlučan da sačeka kraj sezone kako bi odlučio gdje će nastaviti karijeru i čak se spominje kao mogući nasljednik Carla Ancelottija u Real Madridu.

Oglasi

No, špekuliše se da je interes za njega pokazao i Tottenham koji je navodno već kontaktirao njemačkog stručnjaka kako bi se raspitali da li je on zainteresovan da preuzme kormilo u londonskom klubu.

Tuchel bi dobio priliku da se vrati u Premiership, ali jasno je čelnicima Tottenhama dao do znanja šta mora da se desi da bi on prihvatio njihov poziv.

Navodno, Tuchel im je poručio da Tottenham prvo treba da se kvalifikuje u Ligu prvaka za iduću sezonu kako bi on uopšte uzeo u razmatranje njihovu ponudu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sve dok Tottenham ne osigura nastup u Ligi prvaka on uopšte ne želi ni da pregovara s tim klubom. Takav odgovor je zatekao čelnike Tottenhama koji bi se mogli okrenuti drugim trenerima i prekrižiti Tuchela jer tako bezobrazan odgovor nisu očekivali.

Tottenham je trenutno na četvrtoj poziciji sa 48 bodova što je mjesto koje vodi u Ligu prvaka, no do kraja sezone je ostalo još mnogo. Za tu poziciju borit će se s Liverpoolom i Newcastleom koji od Lige prvaka neće tek tako odustati.

Top Komentari

Mostarac94
Tuchel ce u Real ako Don Carlo ne spasi sezonu
4 0
Chelsea1
Nije lud spustiti se na taj nivo da trenira Totenham haha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi