Kamerman Sky Sportsa

Strava i užas u Bundesligi: Snimatelj završio u bolnici nakon bakljade navijača Kölna!

Eldar Ganibegović

Na utakmici Borussije i Kölna sinoć viđene su i nemile scene zbog ponašanja gostujućih navijača koje je za posljedicu imalo povredu jednog od prisutnih novinara.

U okviru 25. kola njemačke Bundeslige Borussia Dortmund je sinoć na Signal Iduna Parku razbila Köln rezultat 6:1 i preuzela prvu poziciju na tabeli, barem na 24 sata.

Za Köln je ovo jedan od najtežih poraza u 21. vijeku. Godine 2003. su od Bayerna izgubili 8:0 što im je i najteži poraz u historiji, 6:0 gubili su od Werdera i Wolfsburga, a katastrofu kao večeras preživjeli su još protiv Werdera i upravo Borussije Dortmund, ali na domaćem terenu 2012. godine.

Osim gostiju, po ružnom će ovaj meč pamtiti i kamerman Sky Sportsa koji je pretrpio povredu u toku bakljade navijača poraženog tima.

Kako prenosi njemački Bild, posljedice bakljade navijača gostujućeg tima bile su povreda oka pomenutog kamermana. 

U navijačkom bloku gdje su bili smješteni navijači Kölna rasplamsala se bakljada, te je povrijeđeni kamerman hitno prevezen u bolnicu.

Licencirani direktor utakmica Kölna Thomas Kessler je kazao: "Primio sam informaciju na svoj mobilni telefon ubrzo nakon utakmice. Ni u kom slučaju se ne smije desiti da neko bude povrijeđen kada radi svoj posao. Onda morate o tome vrlo jasno govoriti."

Ovo je bio već drugi sličan incident u samo sedam dana. Na Revierderbyju su navijači Borussije Dortmund pogodili fotografa u leđa bengalskom vatrom.

Srećom, jakna je spriječila opekotine i povrede, a pogođeni fotograf je podnio žalbu i čeka se konačna presuda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Fotograf agencije, koji je želio ostati anoniman iz razloga samozaštite, rekao je za BILD: "Bio je to ciljani napad. Inače nije bilo nikoga nadaleko. Ne želim ni da razmišljam šta bi se desilo da je baklja pogodila negdje drugo, a ne u leđa."

Malo je izgorio marker DFL-a, a preko njega i privatna jakna. Jakna je, srećom, bila dovoljno debela da zaštiti kožu fotografa od opekotina. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.