Dječaci iz Hajduka i hladnokrvnost kakva se ne viđa često - Ovi penali se mogu izučavati
Nevjerovatna penal serija viđena je na Signal Iduna Parku i djelovala je kao da će trajati vječnost (Foto: Screenshot)

Nevjerovatna preciznost

Dječaci iz Hajduka i hladnokrvnost kakva se ne viđa često - Ovi penali se mogu izučavati

M. Šljivak

Hajduk će igrati polufinale omladinske Lige prvaka. Splićani su večeras u Dortmundu na Signal Iduna Parku boljim izvođenjem penala savladali Borussiju s 9:8 (1:1) i tako su osigurali plasman među četiri najbolja mlada tima Evrope. Penale su tinejdžeri izvodili hladnokrvno i perfektno i njihovi udarci će se izučavati.

Juniori Hajduka napravili su veliku senzaciju. Pobijedili su Borussiju u Dortmundu boljim izvođenjem penala (9:8) i ušli su među četiri najbolja mlada tima Starog kontinenta.

Hajduk je većim dijelom utakmice bio bolji. Imali su i prednost od 72. minute pogotkom Antunovića, no Rijkhoff je s 11 metara izjednačio na 1:1 i odveo je utakmicu na penale.

A udarci s 11 metara bili su nešto zaista posebno. Iako su na obje strane bili momci koji su još tinejdžeri, pokazali su nevjerovatnu hladnokrvnost tokom izvođenja penala.

Čak 18 šuteva uputili su igrači oba tima. Hajdukovi su bili perfektni, dok je Borna Buljan uspio zaustaviti jedan udarac.

Talentovani golman splitskog kluba je u devetoj seriji zaustavio udarac Manea. Potom je Kavelj hladnokrvnim udarcem pogodio za trijumf i veliko slavlje igrača Hajduka.

Oglasi

OVDJE pogledajte ovu zaista nevjerovatnu seriju penala. Izgledalo je kao da će vječno trajati, ali na kraju je neko morao promašiti.

Treba istaći da je meč na Signal Iduna Parku pratilo oko 16.000 gledatelja. Dobar dio ih je navijao za Hajduk.

Splitski tim će u polufinalu Lige prvaka igrati protiv Milana, dok će drugi polufinalni par činiti AZ Alkmaar i Sporting iz Lisabona.

Ovaj rezultat svakako je velika stvar za hrvatski klupski fudbal. Hajduk je pokazao da ima zaista sjajnu fudbalsku školu i ova generacija će se pamtiti.

Hoće li moći napraviti još veći rezultat znat ćemo 21. aprila kada su u Nyonu na rasporedu polufinalni dueli. 24. aprila je zakazano finale.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Hahahahahahahhahahahaha jebbo vas i ajduk i rvatska i serbija. Koga boli kurrac za okupatorima i agresorima na nasu zemlju
1 9
Bajernovac
Hebo vas ajduk i rvatska pa nije BH klub
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi