Velika penal drama u Dortmundu: Juniori Hajduka u polufinalu Lige prvaka

Veliki uspjeh

Velika penal drama u Dortmundu: Juniori Hajduka u polufinalu Lige prvaka

M. Šljivak

Juniori Hajduka ostvarili su plasman u polufinale omladinske Lige prvaka nakon što su večeras na Signal Iduna Parku u Dortmundu savladali Borussiju boljim izvođenjem penala 9:8 (1:1).

Hajduk je kao autsajder došao u Dortmund, ali sjajnom igrom splitski tim je uspio preko penala doći do velike pobjede i plasmana u polufinale Lige prvaka.

Hajduk je u uvodnih 15-ak minuta izgledao bolje od Borussije iz Dortmunda. Imali su nekoliko opasnih situacija, no pravih šansi nije bilo.

Borussia potom preuzima kontrolu nad loptom. Međutim, Splićani se dobro brane i prvi stvaraju veliku šansu. U 21. minuti Brajković šutira tik pored gola.

Dosta se čvrsto igralo u ostatku prvog dijela. Oba tima su imala određene pokušaje, ali na odmor se otišlo bez golova uz jako dobru igru Hajduka.

Drugo poluvrijeme bilo je precrtano s tim da smo u nastavku vidjeli pogotke na obje strane.

Oglasi

Borussia je imala posjed, Hajduk je čekao kontre, a u 64. minuti jedna od njih umalo završava pogotkom. Golman domaćeg tima Ostrzinski pokupio je loptu u posljednji tren ispred Skoke, a zatim se Vrcić spetljao i Bamba mu kupi loptu s leđa.

Hajduk veliku šansu propušta u 71. minuti. Đolonga iz odlične pozicije šutira tik pored gola, a već u narednoj akciji Splićani dolaze do vodstva i to na kakav način.

Brajković je ubacio loptu s desne strane, a napadač Hajduka Mate Antunović prekrasno glavom pogađa za vodstvo gostiju od 1:0.

Nije dugo trajala radost hrvatskog velikana. U 75. minuti Arković ruši Ludwiga u kaznenom prostoru, a sudija pokazuje na 11 metara.

Julian Rijkhoff preuzima odgovornost za izvođenje penala. Matirao je golmana Buljana za izjednačenje rezultata na 1:1.

Oglasi

Splićani su u 92. minuti imali veliku šansu za pobjedu. Nakon ubačaja s lijeve strane Ludwig pogađa prečku vlastitog gola i zamalo je poklonio pobjedu Hajduku.

Na kraju je putnik u polufinale odlučen izvođenjem penala. Perfektan je Hajduk bio u izvođenu penala, Buljan je skinuo udarac Manea, a Kavelj je zabio za polufinale

Za finale Hajduk će se boriti s ekipom Milana, a drugi polufinalni parč ine Sporting iz Lisabona i AZ Alkmaar.

Liga prvaka, četvrtfinale:

Borussia - Hajduk 1:1 (8:9)

Dortmund: Ostrzinski - Mane, Cisse, Collins, Aning - Brunner, Kamara, Gurpuz, Bamba - Walz, Rijkhoff

Hajduk: Buljan - Đolonga, Arković, Jurić-Petrašilo, Hrgović - Kavelj, Capan - Vrcić, Reić, Brajković - Antunović

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1678193389
E vala svaka im čast Hajduk iz Splita među 4 najboljih ekipa u Evropi Svaka im čast od Veležovca iz Mostara
0 1
papagaj
Bravo BILI
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi