Golman Real Madrida

Courtois stao u zaštitu Ancelottija: "To nisu naše odluke, ali..."

Eldar Ganibegović

Iako ugovor Carlu Ancelottiju s Real Madridom ističe na kraju iduće sezone, priča se i piše da bi italijanski stručnjak kormilo Real Madrida mogao napustiti već u junu.

Real Madrid izgubio je u finalu španskog Superkupa, a na putu su da ispadnu i iz Kupa Kralja jer su u prvoj utakmici polufinala izgubili od Barcelone s 0:1.

Večeras igraju El Clasico u Primeri i ako ne pobijede na Camp Nou stadionu priča je vjerovatno završena jer Barcelona ima devet bodova prednosti.

Lige prvaka što se tiče, u četvrtfinalu se sastaju s Chelseajem i u tom takmičenju su trenutno najviše u igri kada je u pitanju borba za trofej.

Ukoliko ne osvoji barem jedan trofej ove sezone, Carlo Ancelotti bi mogao napustiti tim, no u njegovu odbranu stao je golman Reala.

Na pitanje novinara da li želi da Ancelotti ostane trener ekipe, belgijski golman je kao iz topa odgovorio:

"Da, naravno! On je odličan menadžer i igrači imaju dobru vezu s njim. To nisu naše odluke, ali mi se borimo s njim za trofeje i on je naš menadžer."

Iako je Italijan naglašavao kako će mu Real Madrid biti posljednji tim koji će voditi u karijeri, već dugo se povezuje s reprezentacijom Brazila i ne treba čuditi ako trenersku karijeru nastavi u Južnoj Americi.

Florentino Perez navodno već ima spisak od četiri imena koji su kandidati da naslijede Carla Ancelottija na klupi Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prvo ime na listi Florentina Pereza je Thomas Tuchel. Osvojio je Ligu prvkaka s Chelseajem i sada je slobodan. Pochettino je također slobodan nakon rastanka s PSG-om. 

Sljedeća dvojica su bivši igrači Kraljeva. Xabi Alonso trenutno trenira Bayer Leverkusen, dok Raul Gonzalez, najpristupačnija opcija, trenira Real Madrid Castilla.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.