Ancelotti svjestan da sat kuca: "Ako treba još tri mjeseca..."
Ancelotti je svjestan da će kad-tad morati napustiti klupu Real Madrida.

Trener Real Madrida

Ancelotti svjestan da sat kuca: "Ako treba još tri mjeseca..."

E. Ganibegović

Večeras je na rasporedu novi ovosezonski El Clasico, a trener Real Madrida, Carlo Ancelotti, dao je poprilično emotivnu izjavu uoči meča na Camp Nou stadionu.

U okviru 26. kola La Lige večeras se na Camp Nou stadionu sastaju Barcelona i Real Madrid.

Ako računamo i prijateljski meč u predsezoni, ovo je peti ovosezonski El Clasico, ali ne i posljednji.

Dva najveća španska rivala odigrat će još jednu utakmicu u revanšu polufinala Kupa Kralja gdje Barcelona ima prednost od 0:1.

Međutim, večerašnja utakmica mogla bi da prelomi sezonu kada je Primera u pitanju, s obzirom na to da se ova dva tima bore za titulu prvaka.

Barcelona je prva sa 65 bodova, dok Real Madrid kasni čak devet. Ako Barcelona pobijedi sve će vjerovatno biti riješeno, dok se Real Madrid s pobjedom može nadati nečemu do kraja sezone.

Oglasi

Uoči utakmice u kojoj Barcelona ima ulogu blagog favorita poprilično emotivnu izjavu dao je trener Reala, Carlo Ancelotti.

On je ponovo istakao svoju ljubav prema Kraljevskom klubu, te jasno i glasno rekao da bi volio da ostane u Real Madridu.

"Klub mora da odluči. Zaista bih volio da ostanem u Real Madridu do kraja života, ali to je nemoguće. Ako žele da ostanem još tri mjeseca, uživat ću u tri mjeseca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako žele da ostanem tri godine, uživat ću u tri godine", rekao je Carlo Ancelotti uoči današnjeg El Clasica.

Podsjetimo, ugovor Carla Ancelottija i Real Madrida ističe na kraju sljedeće sezone, a vidjet ćemo da li će do tada biti promjena. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi