Sada je definitivno: Za Barcelonu iz Madrida stigle vrlo zabrinjavajuće vijesti

Francuz na popisu za važnu utakmicu

Sada je definitivno: Za Barcelonu iz Madrida stigle vrlo zabrinjavajuće vijesti

E. Škorić

Real Madrid je u subotu poslijepodne objavio službeni popis igrača pozvanih za sljedeći El Clasico, koji se u nedjelju od 21 sat igra na stadionu Barcelone, Nou Campu.

Barcelona ima devet bodova prednosti i ovo je vjerovatno posljednja šansa za njenog ljutog rivala da se uključi u trku za titulu. Real Madird nema izbora, mora da ide na pobjedu, a sada su stigle informacije koje ulijevaju dodatan optimizam navijačima Madriđana.

U sastavu za utakmicu nalazi se Karim Benzema, koji prije vikenda nije mogao trenirati s ostalim kolegama. Francuz je bio strijelac u pobjedi Reala nad Liverpoolom prije nekoliko dana, ali se i povrijedio.

Bilo je to frustrirajuće za Carla Ancelottija i sve u Madridu, no oporavio se i čini se da je spreman za nedjeljni derbi.

Posljednju nedoumicu otklonio je sam Carlo Ancelotti, uvrstivši francuskog golgetera u sastav za utakmicu.

Naravno, nije isključeno da će Karim Benzema započeti susret na klupi, a tek kasnije dobiti šansu, mada ako je potpuno zdrav i spreman, Ancelotti neće ništa prepustiti slučaju i daće mu da igra od početka meča.

Neće biti Davida Alabe koji se još uvijek muči s povredom mišića i nije imalo smisla voditi ga u Kataloniju čak ni kao zamjenu. Na njegovoj poziciji vjerovatno će igrati Nacho Fernandez koji je igrao od početka do kraja u posljednjim utakmicama protiv Liverpoola i Espanyola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona također nije kompletna, a najveći hendikep je izostanak talentovanog veznjaka Pedrija, koji je pokušao na sve načine da pred ovaj derbi stisne zube i zaigra, ali je postalo jasno da to nije moguće zbog povrede koju ima.

Vjeruje sda bi Xavi mogao promijeniti i sustav igre zbog izostanka Pedrija, a njega će najvjerovatnije zamijeniti Franck Kessie.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Opce poznata stvar je da nije dobro da igra igrax koji nije potpuno fit.benzema jestw profesionalac alli tada igraci igraju pod rucnom
0 0
Sloboda
Pa i sa njim ce Barca pobijedit hahahhaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi