Hadžikadunić još bez debija

Posljednju utakmicu odigrao je 2022. godine, nakon novog razočarenja kreće na okupljanje Zmajeva

Eldar Ganibegović

Mallorca je danas upisala novi poraz, a Dennis Hadžikadunić ponovo nije dobio šansu da debituje i totalno van ritma će krenuti za Zenicu.

U okviru 26. kola španske Primere Betis je danas na svom terenu ugostio Mallorcu i slavio s minimalnih 1:0.

Jedini gol vidjeli smo u 48. minuti utakmice, a gol vrijedan tri boda za domaći tim postigao je Iglesias na asistenciju Sabalyja.

Ono što nas brine jeste definitivno status Dennisa Hadžikadunića koji je i danas presjedio svih 90 minuta na klupi za rezerve u ekipi Mallorce.

On je u ovaj tim stigao još zimus iz Malmoa i još uvijek nije dobio šansu da debituje u novom klubu.

Čak osam utakmica ga je trener Aguirre igorisao. Pet je presjedio na klupi, dok na tri uopšte nije bio u konkurenciji.

Posljednje minute upisao je još šestog novembra 2022. godine kada je u 30. kolu švedskog Allsvenskana odigrao 90 minuta za Malmo u remiju protiv Degerforsa (2:2).

Definitivno je reprezentativac koji će u najlošijoj formi i totalno van ritma stići u Zenicu na okupljanje Zmajeva i pitanje je šta možemo očekivati od njega jer ga dugo nismo vidjeli na djelu.

Nažalost, on nije jedini problem kada je naša odbrana u pitanju jer je i Siniša Saničanin u jako lošem ritmu. Nastupio je na samo dvije od deset utakmica Partizana ove godine, a na posljednjih pet nije dobio niti minut.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zmajevi su se već počeli okupljati u Zenici, a prvi je stigao Ibrahim Šehić koji je prije dva dana imao sjajan nastup protiv Galatasarayja kojeg je njegov Konyaspor pobijedio s 2:1.

Stigli su još neki igrači poput Nemanje Biblije, dok će većina doći sutra. U utorak će se kao posljednji priključiti Pirić i Miličević koji svoju utakmicu igraju sutra. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.