Zmajevi se okupljaju u Zenici: Poznat raspored aktivnosti, dvojica stižu tek u utorak

Počinju kvalifikacije za EURO

Zmajevi se okupljaju u Zenici: Poznat raspored aktivnosti, dvojica stižu tek u utorak

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine konačno se ponovo okuplja nakon septembra 2022. godine. Ovoga puta tu su novi selektor i stručni štab, a bit će i neka nova lica među fudbalerima.

Zmajevi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo otvaranju 23. marta na Bilinom polju protiv Islanda, dok tri dana kasnije gostuju u Bratislavi kod Slovačke.

Selektor Faruk Hadžibegić i njegov stručni štab već su u Trening centru N/FSBiH u Zenici gdje se već pojavio Ibrahim Šehić, koji je prije dva dana bio jedan od najboljih igrača Konyaspora u pobjedi protiv Galatasarayja 2:1.

Danas i sutra se očekuje i dolazak ostalih reprezentativaca, a najkasnije će stići Kenan Pirić i Hrvoje Miličević. Oni u ponedjeljak igraju utakmicu za svoj AEK na Kipru, tako da će se tek prekosutra priključiti ekipi.

Dosta Zmajeva igra i danas. Prvi će na teren od 13 sati Anel Ahmedhodžić u četvrtfinalu FA Cupa protiv Blackburna, a pola sata nakon njega u Cvajti ćemo pratiti nastupe Harisa Duljevića i Nikole Vasilja.

Od 14 sati igraju Betis i Mallorca gdje se nadamo konačno debiju Dennisa Hadžikadunića u Primeri, dok od 15 sati u Francuskoj Sanjin Prcić s Toulouseom dočekuje Auxerre.

Oglasi

Miroslav Stevanović i Servette od 16:30 gostuju kod Lugana, dok ćemo od 17 sati u Austriji pratiti nastupe Amara Dedića protiv Altacha i Jusufa Gazibegovića protiv Tirola.

Od 18 sati na rasporedu je rimski derbi između Lazija i Rome gdje je teško očekivati nastup novopečenog reprezentativca BiH, Benjamina Tahirovića, a u Italiji bi na teren od 20:45 trebao i Edin Džeko kada njegov Inter dočekuje Juventus.

Smail Prevljak i Eupen su gosti kod Genta od 19:15, a sat kasnije Adnan Kovačević, Amer Gojak i Eldar Ćivić gostuju kod Zalaegerszega.

Marseille igra od 20:45 kod Reimsa, no zbog povrede neće biti Seada Kolašinca. On će ipak stići na okupljanje u Zenicu gdje će ga doktori reprezentacije BiH pokušati osposobiti barem za duel u Slovačkoj.

Što se tiče plana aktivnosti naše reprezentacije, sutra i prekosutra ćemo imati po jedan zatvoreni trening, dok će u srijedu službeni trening na stadionu Bilino polje biti otvoren za medije 15 minuta. 

Oglasi

Utakmica protiv Islanda igra se u četvrtak od 20:45, a dan kasnije od 18 sati ponovo je zakazan zatvoreni trening.

U subotu je zakazan čarter let Sarajevo - Bratislava u 11 sati, dok će službeni trening pred utakmicu koja se igra 26. marta biti održan od 19 sati na Narodny futbalovy stadionu u Bratislavi. 

Spisak za Island i Slovačku

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj i Kenan Pirić

Odbrana: Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Sead Kolašinac, Adnan Kovačević, Siniša Saničanin, Dennis Hadžikadunić, Anel Ahmedhodžić, Hrvoje Miličević

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Benjamin Tahirović, Rade Krunić, Sanjin Prcić, Gojko Cimirot, Amer Gojak, Haris Duljević, Jasmin Mešanović, Miroslav Stevanović

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Kenan Kodro, Smail Prevljak i Nemanja Bilbija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije