Polufinale FA kupa

Pred Anelom Ahmedhodžićem je najveći izazov u karijeri

Edmir Škorić

Poznato je ko će se sastati u polufinalu engleskog FA kupa, a žrijeb je odlučio da reprezentativcu BiH Anelu Ahmedhodžiću režira najteži izazov u karijeri.

Igrao je Anel u dresu Malmea i Sheffield United velike utakmice, protiv jakih igrača nastupao je i kao reprezentativac BiH, ali pravi izazov bez sumnje imat će u polufinalu FA kupa.

Odlučeno je da će engleski drugoligaš Sheffield United u polufinalu igrati protiv Manchester Cityja, pa će Anel imati priliku da čuva trenutno jednog od najboljih napadača i igrača na svijetu, Erlinga Haalanda.

Šesterostruki prvak Manchesater City našao se među posljednja četiri pobjedom od 6:0 nad Burnleyjem u subotu, u kojoj je norveški napadač Erling Haaland postigao svoj drugi hat-trick u pet dana.
Sheffield je pak nakon velike borbe dobio danas Blackburn sa 3:2.

U drugom polufinalu igraju Burnley, koji je razbio trećeligaša Grimsby, te pobjednik današnjeg duela Manchester United - Fulham.

Oba polufinala održat će se na stadionu Wembley tokom vikenda od 22. do 23. aprila.

Posuđeni igrači ne smiju igrati protiv svojih matičnih klubova u FA kupu, što znači da paru Sheffield Uniteda, Tommyju Doyleu i Jamieju McAteeju, neće biti dopušteno igrati protiv Cityja.

Brighton je posljednji put stigao do polufinala FA kupa 2019., dok bi Fulhamu to bio prvi nastup od 2002. ako porazi 12-strukog osvajača turnira, tim Manchester Uniteda.

Uz dužno poštovanje Brightonu i Sheffieldu, ipak će timovi iz Manchestera biti veliki favoriti za plasman u finale.

Parovi polufinala FA kupa:
Manchester City - Sheffield United
Brighton - United/Fulham

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.