"Izveo sam Haalanda jer nisam htio da sruši Messijev rekord"
Ironičan komentar Pepa Guardiole nakon utakmice protiv Burnleyja.

Ironičan komentar Guardiole

"Izveo sam Haalanda jer nisam htio da sruši Messijev rekord"

E. Ganibegović

Erling Haaland nastavio je da rešeta protivničke mreže, a danas je nakon svega svoj komentar dao i trener Manchester Cityja, Pep Guardiola.

U četvrtfinalu engleskog FA Cupa Manchester City je večeras slavio protiv Burnleyja sa 6:0, a hat-trick postigao je Erling Haaland.

Nevjerovatni norveški napadač je prije nekoliko dana u pobjedi Cityja nad RB Leipzigom u Ligi prvaka (7:0) postigao čak pet golova.

Tako je izjednačio rekord Messija i Adriana po broju pogodaka u jednoj utakmici Lige prvaka (5), a mnogi su mišljenja da je mogao i da ga obori.

Guardiola ga je izveo u 63. minuti utakmice i internetom su kružili komentari da je to uradio da Haaland ne bi oborio rekord njegovog miljenika Messija.

Danas je Guardiola ponovo rano iz igre izveo Norvežanina, a nakon utakmice protiv Burnleyja dao je i ironičan komentar o svemu.

Oglasi

"Postigao je osam golova u četiri dana. Igrao sam osam godina u Barceloni i postigao 11 golova. To je nevjerovatno. Da, izveo sam ga s terena jer nisam želio da obori Messijev rekord, to je razlog", rekao je sarkastično Guardiola.

Erling Haaland je ove sezone u svim takmičenjima postigao već šest hat-trickova i čini se da ne namjerava da se tu zaustavi. Ima ukupno 42 gola na 37 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Haalanda, još samo pet igrača u Premier ligi ove sezone je postiglo najmanje tri gola u jednoj utakmici: Leandro Trossard, Phil Foden, Heung-Min Son, Ivan Toney i Mohamed Salah.

Razlika je u tome što su postigli samo po jedan hat-trick, dok je Haaland već stigao do broja šest. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NodzeRM
Sad je bar supcina od trenera priznala!. Ebo li te metar i zilet u celavicu mrsku!
3 2
Ma ko šiša rekorde , momak zabija a to će nastaviti i protiv Bayerna , ko da je bitno 2, 3 , 4 , 5
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi