Eurogol u 90. minuti odlučio meč: Anel Ahmedhodžić i Sheffield dva koraka od velikog trofeja!
Sheffield i Blackburn remizirali, utakmica će se ponovo igrati.

Četvrtfinale FA Cupa

Eurogol u 90. minuti odlučio meč: Anel Ahmedhodžić i Sheffield dva koraka od velikog trofeja!

E. Ganibegović

Utakmica četvrtfinala engleskog FA Cupa između Sheffield Uniteda i Blackburna ponudila je pet golova, a u polufinale se plasirao Sheffield koji je slavio s 3:2.

Prvi gol vidjeli smo u 21. minuti. Robinson je napravio penal i dobio žuti karton, a gol s bijele tačke postiže Brereton Diaz.

Nije se dugo čekalo na odgovor Sheffielda. Tim s Bramall Lanea stigao je do izjednačenja nakon samo sedam minuta i to autogolom Gallaghera.

Do nove prednosti Blackburn dolazi u 60. minuti preko Szmodicsa i to je bilo sve što smo vidjeli od gostiju u ovoj utakmici.

Sheffield do drugog izjednačenja dolazi preko McBurnieja u 81. minuti, da bi u 90. utakmica bila riješena na spektakularan način.

Dugo je trajala akcija Sheffielda, Berge je odložio loptu za Doylea koji s distance ispaljuje projektil i pogađa za veliko slavlje domaćih navijača.

Oglasi

Nakon što je bio igrač utakmice i prethodnom kolu u trijumfu nad Tottenhamom, Anel Ahmedhodžić je i danas bio jedan od najboljih na terenu u Sheffieldu i itekako raspoložen će stići u Zenicu.

Podsjetimo, Manchester City se već plasirao u polufinale nakon što je jučer slavio sa 6:0 protiv Burnleyja.

Danas od 15:15 igra se duel Brightona i Grimsbyja, dok od 17:30 na Old Traffordu svoj meč igraju Manchester United i Sheffield.

Potražite više informacija na temu Premier league:

FA Cup, četvrtfinale:

Sheffield United - Blackburn 3:2 (Gallagher 28' (AG), McBurnie 81', Doyle 90'; Brereton Diaz 21' (P), Szmodics 60')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi