Barca - Real 1:1

Lijepim golom Roberta završeno sjajno prvo poluvrijeme El Clasica

Edmir Škorić

Barcelona i Real Madrid odigrali su prvo poluvrijeme El Clasica koji bi uveliko mogao da odredi prvaka Španije.

Barcelona je sa devet bodova prednosti ušla u derbi i pred svojim navijačima želi uzeti barem bod i na neki način riješiti pitanje prvaka.

Za goste iz Madrida ovo je prilika da se vrate u trku za prvo mjesto, a za to im je potrebna pobjeda. Kraljevi su i vodili večeras, ali su na kraju prvog dijela primili gol, pa je sada 1:1.

Barca je bolje otvorila meč, zaredala nekoliko šansi, ali je Real ni iz čega zabio u devetoj minuti. Vinicius je bio na lijevoj strani u 16 metara Barce, pokušao je ubaciti, ali je lopta pogodila Arauja i završila iza Ter Stegena.

Pogledajte autogol kojim je Real poveo sa 1:0 na stadionu Camp Nou.

Nakon tog gola, Barcelona preuzima ponovo inicijativu, stvara šanse, izgleda mnogo bolje i onda zasluženo dolazi do 1:1 u 45. minuti.

Nakon velike gužve i flipera u šesnaestercu Reala, lopta dolazi do Sergija Roberta, koji postiže jako lijep gol za izjednačenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bilo je i oštrih startova, ali za sada "samo" dva žuta kartona. Nacho kod Reala, dok je kod Barcelone požutio Raphinha.

Sve u svemu, čeka nas dosta uzbudljiv nastavak velikog derbija i, prema viđenom, sve je moguće.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.