Izjava Kroosa je prava istina o situaciji u kojoj se nalazi Hazard

Rekao je svu suštinu i bio mnogo iskren

Izjava Kroosa je prava istina o situaciji u kojoj se nalazi Hazard

S. Mlaćo
Eden Hazard prema svemu sudeći broji posljednje mjesece u Realu.

Iako ima važći ugovor sa Madriđanima, čini se da će Belgijanac na ljeto raskinuti saradnju. Skupo je plaćen, a nije se naigrao.

Imao je problema sa povredama, no nije mu loše, čak naprotiv. Sjajno je plaćen i uživa u čarima Madrida.

Veznjaka Reala Toni Kroos pred večerašnji El Clasico dobio je pitanje o Hazardu i dao veoma zanimljiv odgovor. Bio je brutalno iskren, no Hazardu se to sigurno neće dopasti.

“Teška mu je situacija, ali nema žaljenja u nogometu. On nema loš život, treba žaliti ljude kojima je puno gore. Nikoga ne žalim u nogometu. Njegova je situacija teška kada je nogomet u pitanju, ali na kraju krajeva svi su bar dijelom odgovorni za situaciju u kojoj se nalaze. Dobro poznajem Edena, često vremena provodimo zajedno, ali kao što sam rekao, žalim ljude kojima je zaista loše. Eden nije jedan od njih“, rekao je iskusni Kroos.

Ove sezone upisao je tek sedam nastupa i jasno je da nije u planovima Carla Ancelottija za naredne utamice. Posebno se to odnosi na Ligu prvaka.

Oglasi

Nedavno je priznao pravu istinu o odnosu sa iskusnim stručnjakom.

"Između nas postoji poštovanje. Uvijek će tako biti. Morate da poštujete čovjeka koji napravi takve stvari u karijeri, ali neću reći da razgovaramo. To ne bi bilo tačno“, rekao je Hazard.

Šokiralo je to mnoge, te je jasno da Hazard nema više šta tražiti u Realu, a važeći ugovor ima do kraja naredne sezone.

Hazard se pokazao kao potpuni promašaj Real Madrida. Uloženih 100 miliona eura nikako se kraljevskom klubu nije isplatilo i oni žele da ga se riješe.

Hazard nikako nije bitan igrač u timu Carla Ancelottija, ali unutar svlačionice ga saigrači itekako vole. Razlog je veoma interesantan, a otkriva ga španski novinar Mario Cortegana.

"Hazardovi saigrači cijene njegov smisao za humor, ali uvjereni su da on više nije u mogućnosti da igra na visokom nivou. Isto mišljenje ima i trenersko osoblje", rekao je Cortegana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, smisao za humor nije dovoljan da bi ga klub zadržao kao 'dobrog duha' svlačionice. On za humor naplaćuje više 450.000 eura sedmično što je ugovor kojeg se u Realu silno žele riješiti.

Kako bi mu 'ubili volju' za ostankom, rukovodstvo kluba je odlučilo i da mu oduzme broj 7. On će od naredne sezone biti na leđima brazilskog fudbalera Viniciusa Juniora.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi