Courtois stao u zaštitu Ancelottija: "To nisu naše odluke, ali..."

Golman Real Madrida

Courtois stao u zaštitu Ancelottija: "To nisu naše odluke, ali..."

E. Ganibegović

Iako ugovor Carlu Ancelottiju s Real Madridom ističe na kraju iduće sezone, priča se i piše da bi italijanski stručnjak kormilo Real Madrida mogao napustiti već u junu.

Real Madrid izgubio je u finalu španskog Superkupa, a na putu su da ispadnu i iz Kupa Kralja jer su u prvoj utakmici polufinala izgubili od Barcelone s 0:1.

Večeras igraju El Clasico u Primeri i ako ne pobijede na Camp Nou stadionu priča je vjerovatno završena jer Barcelona ima devet bodova prednosti.

Lige prvaka što se tiče, u četvrtfinalu se sastaju s Chelseajem i u tom takmičenju su trenutno najviše u igri kada je u pitanju borba za trofej.

Ukoliko ne osvoji barem jedan trofej ove sezone, Carlo Ancelotti bi mogao napustiti tim, no u njegovu odbranu stao je golman Reala.

Na pitanje novinara da li želi da Ancelotti ostane trener ekipe, belgijski golman je kao iz topa odgovorio:

Oglasi

"Da, naravno! On je odličan menadžer i igrači imaju dobru vezu s njim. To nisu naše odluke, ali mi se borimo s njim za trofeje i on je naš menadžer."

Iako je Italijan naglašavao kako će mu Real Madrid biti posljednji tim koji će voditi u karijeri, već dugo se povezuje s reprezentacijom Brazila i ne treba čuditi ako trenersku karijeru nastavi u Južnoj Americi.

Florentino Perez navodno već ima spisak od četiri imena koji su kandidati da naslijede Carla Ancelottija na klupi Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prvo ime na listi Florentina Pereza je Thomas Tuchel. Osvojio je Ligu prvkaka s Chelseajem i sada je slobodan. Pochettino je također slobodan nakon rastanka s PSG-om. 

Sljedeća dvojica su bivši igrači Kraljeva. Xabi Alonso trenutno trenira Bayer Leverkusen, dok Raul Gonzalez, najpristupačnija opcija, trenira Real Madrid Castilla.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi