Foto: UEFA

Odličan potez

Cijeli Split na nogama: UEFA donijela odluku koja je bacila u trans navijače Hajduka

E. Čaušević

Juniori Hajduka za mjesec dana igraju jednu od najvećih utakmica u historiji ovog kluba i to u polufinalu Omladinske Lige prvaka protiv Milana. UEFA je danas saopštila da je donijela promjenu oko toga gdje će se meč odigrati, a to je izazvalo dodatnu euforiju kod navijača kluba s Poljuda.

Juniori Hajduka su ove sezone sigurno najljepša priča u Omladinskoj Ligi prvaka jer niko ni slutio nije da klub iz Splita može da se plasira među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Hajduk je prošle sedmice oduševio fudbalski svijet pobjedom u meču četvrtfinala ovog takmičenja u gostima protiv Borussije Dortmund.

Splićani su slavili nakon penala na Signal Iduna Parku gdje su imali ogromnu podršku svojih navijača. Uspjeh Hajduka se slavio i na Poljudu, ali su navijači bili tužni što ne mogu u najvažnijoj utakmici bodriti svoj klub onako kako su planirali.

Naime, završnica se igra u Švicarskoj i meč Hajduk - Milan trebao se odigrati u Nyonu na stadionu koji ima kapacitet od 5.000 mjesta. To je navijače Hajduka razočaralo jer su oni u ogromnom broju željeli da dođu i bodre juniore svog tima u utakmici godine.

Iz Hajduka su zbog toga imali posebnu molbu za UEFA-u, a na kraju je u sve bio uključen i predsjednik te organizacije Aleksander Čeferin koji je na kraju odlučio da izađe u susret klubu s Poljuda.

Hajduk je tražio da se ova utakmica igra na nekom većem stadionu kako bi navijači ovog kluba došli u što većem broju, te je UEFA to uvažila.

Kako pišu hrvatski mediji odlučeno je da će se meč Hajduka i Milana igrati u Genevi na stadionu Stade de Geneve koji ima kapacitet od 30.000 mjesta i očekuje se da Splićani imaju znatno veću podršku.

Prema ovim informacijama očekuje se 21. aprila na ovom meču oko 10.000 navijača Hajduka i ta brojka bi mogla biti i veća.

Da se meč igrao u Nyonu onda bi navijači Hajduka dobili tek nešto više od 1.000 ulaznica što je drastična razlika.

Sada je već jasno da će juniori Hajduka imati nevjerovatnu podršku u polufinalu Omladinske Lige prvaka, a da li će uspjeti napraviti novu senzaciju i plasirati se u veliko finale ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.