Ibrahimovića pred meč sa Udineseom molbom iznenadio saigrač: "Ušao mi je u sobu, a ja sam mu..."

Napadač Milana otkrio šta se dešavalo

Ibrahimovića pred meč sa Udineseom molbom iznenadio saigrač: "Ušao mi je u sobu, a ja sam mu..."

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović ima poseban odnosa saigračima Milana od kojih mnogi na njega gledaju kao starijet brata, ali na neki način i zaštitu na terenu od protivnika. Šveđanin bh. korijena je u subotu postao rekorer, a prije toga imao je i neočekivanog gosta u sobi. 

Ibrahimović je na gostovanju Udineseu postigao poseban gol. Nakon što je iz drugog pokušaja zabio penal postao je najstariji strijelac u historiji Serije A sa 41 godinom i 166. dana.

Interesantno da je Šveđanin bh. korijena nosio i kapitensku traku Rossonera iako to nije trebao biti slučaj.

U Milanu se kapitenske trake dodjeljuju igraču sa najaviše nastupa u aktuelnom rosteru. To je trebao biti Theo Hernandez, ali je on bio odustan pa je sljedeći na redu bio Ismael Bennacer.

Bennacer je prije utakmice otišao u Ibrinu hotelsku sobu sa molbom da napadač bude kapiten i uvažio je mišljenje veznjaka iz Alžira.

"Isma mi je danas došao u sobu i ja sam mu napravio uslugu. Rekao mi je: 'Želim da ti budeš kapiten', a ja sam mu odgovorio: 'Dobro, tako ću ti skinuti pritisak i fokusiraj se na utakmicu'."

Oglasi

Možda i ovaj potez Bennacera najbolje govori koliko je Ibra cijenjen i poštovan u svlačionici te da bez obzira što je u petoj deceniji života još uvijek nije za penzije.

Zlatanu je ovo drugi mandat u dresu Rossonera, iako je pravi vođa na terenu zbog hijerarhije ne nosi kapitensku traku koja inače pripada Davideu Calabriji.

Rossoneri su na gostovanju kod Udinesea poraženi sa 3:1 te su tako ugrozili plasman u Ligu prvaka jer im polako izmiče četvrto mjesto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kad si prvak Italije, svima si meta i motiv. Igramo pod pritiskom u svakoj utakmici ove seone. Svi žele pobijediti Milan. Udinese je slavio kao da su davali golove u finalu", kazao je iskusni napadač.

Ibrahimović se prije nekoliko dana našao i na spisku selektora Švedske za martovske utakmice što je jasan znak da planira igrati i naredne sezone.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi