Moguće da će ga prodati

Dok je na pripremama s Poljskom, Barcelona Lewandowskom sprema žestok udarac!

E. Ganibegović

Barcelona je minulog ljeta svim silama pokušavala da iz Bayerna dovede Roberta Lewandowskog. Uspjela je na kraju, a predstojećeg ljeta bi Poljak mogao napustiti klub, koliko god to čudno zvučalo.

Prošlog je ljeta Barcelona "bez novca" odradila sjajan prijelazni rok. Osim što su potpisali novi ugovor s Dembeleom, u klub su doveli nekoliko zvijezda od kojih je svakako najveća Robert Lewandowski.

On je stigao iz minhenskog Bayerna za oko 45 miliona eura, te je odlično startao sezonu s katalonskim velikanom. Međutim, u posljednje vrijeme nije u formi.

Zajedno s njim, Barcelona je u Španiji uspjela da postane ponovo konkurentna. Osvojila je Superkup, 12 bodova prednosti na prvom mjestu Primere imaju u odnosu na drugoplasirani Real, a rivala iz Madrida su s 0:1 savladali u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja i na dobrom su putu da izbore finale.

Ipak, u Evropi to nije to. Drugu sezonu u nizu ispali su u grupnoj fazi Lige prvaka, da bi u šesnaestini finala Evropske lige bili eliminisani od Manchester Uniteda.

U posljednje vrijeme velike kritike trpi i sam Robert Lewandowski čija forma nije na zavidnom nivou, a sada iz Španije stižu šokantne vijesti - Barcelona bi ga na ljeto mogla prodati.

"Robert Lewandowski proživljava svoje najgore trenutke na Camp Nouu. Posljednji gol zabio je u porazu (2:1) od Manchester Uniteda u Evropskoj ligi", piše El Nacional.

Pomenuti medij navodi da je Poljak imao start u ekipi, ali posljednjih mjeseci djeluje slabije. Istovremeno, najvažniji ljudi u Barceloni cijene njegov karakter i vještine vođenja te utjecaj na mlade igrače.

Međutim, ako se situacija ne popravi, Barcelona bi mogla donijeti vrlo tešku odluku, te Lewandowskog staviti na prodaju u ljetnom prijelaznom roku. U Barceloni vjeruju da će Poljak popraviti svoju formu, ali, navodi El Nacional, "ništa nije isključeno".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bez obzira na slabiju formu poljskog napadača u posljednje vrijeme, teško je njegove brojke u Barceloni opisati kao razočaravajuće. U 33 nastupa zabio je 25 golova i upisao šest asistencija.

Trenutno se Lewandowski nalazi na okupljanju reprezentacije Poljske. Njegova reprezentacija za dva dana počinje kvalifikacije za EP gostovanjem u Češkoj, dok tri dana kasnije dočekuju Albaniju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.