Alba iskreno progovorio o optužbama za Barcelonino podmićivanje sudija

Tako tvrdi fudabler Barcelone

Alba iskreno progovorio o optužbama za Barcelonino podmićivanje sudija

E. Oštraković

Sedmicama je glavna tema u Španiji Barcelona, te njihov slučaj sa navodnim podmićivanjem sudija za bolje suđenje.

Alba je nedavno bio gost kod Rista Mejidea, kod kojeg je govorio o nekim zanimljivim temama, a jedna od njih je upravo skandal za koji se veže Barcelona.

Direktno je Alba upitan da li je nekada primjetio nešto sumnjivo na njihovim utakmicama i je li upoznat sa tim da je Barcelona potkupila nekog sudiju.

"Ne. Kada je riječ o utakmici sa Atleticom sjećam se. Ako pobjedimo osvajamo ligu u posljednjem kolu. Bilo je 1:1 i Atletico bi bio prvi sa pobjedom ili neriješenim rezultatom. Samo pobjeda nam je odgovarala. Lopta se tada odbila od igrača Atletico Madrida, nije bilo nedozvoljene pozicije i Messi je postigao gol, ali je gol poništen. Oni su bili prvaci tada", rekao je Alba, te je nastavio:

Oglasi

"Nikada ništa čudno nisam primjetio na terenu. Možete nekog sudiju više simpatisati ili manje, ali igrajući nisam primjetio ništa. Kada ljudi pričaju loše o Barceloni ja sam u nevjerici. Nikada nisam primjetio da nas neko favorizuje. Mnoge stvari koje su izgovorene nisu istina", rekao je Alba.

Barcelona je u turbulentnom periodu i još uvijek se vode postupci u kojima Barcelona želi dokazati da nije kriva.

Od katalonskog kluba traži se dokumentacija koju klub odbija da priloži smatrajući da je ovo sve igra kako bi se klub destabilizovao u periodu kada su se ponovo rezultatski vratili u vrh La Lige.

Joan Laporta prije nekoliko dana izjavio je da će Barcelona sigurno dokazati da takve optužbe nisu istinite, ali i da će krenuti po osvetu protiv svakoga ko je ukaljao ugled ovog kluba i prije nego što su se pojavili bilo kakvi dokazi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tu nije kraj mukama Barcelone jer je u posljednje vrijeme glavna tema i ugovor Gavija koji je također završio na sudu. I u tom slučaju Barcelona treba dokazati pravilnosti, a sve nakon tužbe koju je pokrenula La Liga.

Ako se "slučaj Gavi" ne pokaže validnim Barceloni prijeti oduzimanje bodova u tekućoj sezoni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kako se izvlače !!! To pričaj materi
0 1
user1676560946
KOJE GLUPOSTI I OPTUZBE, BARCELONA IGRALA NAJBOLJI FUDBAL U HISTORIJI SPORTA, TIK TAKA, CUVALA 70% LOPTU U POSJEDU, DOBILA SVAKO FINALE SA 2 U VISE RAZLIKE, PRVENSTVA SA 10 I VISE BODOVA, MESSI UZME LOPTU I PRODJE PO 4 IGRACA, STA CES TU NAMJESTITI.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi