Mogao bi napustiti klub na ljeto

Real ga dva puta izdao, odugovlači s produženjem ugovora i poručuje: "Volio bih igrati s Haalandom"

E. Ganibegović

Politika Real Madrida je takva da igračima koji imaju preko 30 godina uglavnom daju jednogodišnje ugovore, a jedan fudbaler koji se dva puta osjećao izdanim od strane kluba želi dvogodišnji ugovor na ljeto, iako je napunio 33 godine. 

Ugovor Nacha Fernandeza i Real Madrida ističe na kraju sezone i španski reprezentativac odugovlači s produžavanjem.

Španski defanzivac ima opciju u svom trenutnom ugovoru da produži ugovor sa Real Madridom na još jednu sezonu, ali do sada nije bio voljan da iskoristi tu klauzulu.

Trenutno se nalazi na pripremama s reprezentacijom Španije i tvrdi kako problema oko produženja ugovora neće biti ukoliko obje strane budu zadovoljne.

"Sretan sam danas. To će biti odluka između mene i Real Madrida. Logično, ako prođe dobro i ako se budem osjećao važnim, to će biti lako kao posljednjih godina", rekao je Nacho Fernandez, prenosi Marca.

Za tri dana reprezentacija Španije igra duel protiv Norveške u prvom kolu kvalifikacija za EURO, a u timu Norvežana neće biti povrijeđenog Erlinga Haalanda. 

"Volio bih da igram s Haalandom, očigledno. On je igrač svjetske klase. Bilo bi divno iskustvo", rekao je španski defanzivac.

Inače, Nacho Fernandez se dva puta osjećao izdanim od strane Real Madrida i to nakon što su klub napustili Varane i Ramos. 

Nakon odlaska Raphaela Varanea i Serhija Ramosa u ljeto 2021. godine, očekivalo se da će Nacho Fernandez dobiti veću minutažu u dresu Los Blancosa.

Međutim, planovi Florentina Pereza bili su drugačiji. U ljeto 2021. menadžer je u tim doveo Davida Alabu iz minhenskog Bayerna, a na ljeto 2022. u tim je stigao Antonio Rudiger iz Chelseaja, tako da je Nacho ponovo ostao na klupi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Transferi Davida Alabe i Antonija Rudigera su trenuci kada se Nacho osjećao "izdanim" od ljudi iz Real Madrida, te sve to tjera igrača da razmišlja o svojoj budućnosti.

Iako Carlo Ancelotti želi da Nacho ostane član Real Madrida, za njegove usluge je zainteresovana Roma i vidjet ćemo da li ćemo ga i iduće sezone gledati na Santiago Bernabeuu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.