Službeni kanal Reala objavio video s dokazima sa El Clasica uz jasnu poruku da su ih sudije oštetile

Ne mire se s porazom

Službeni kanal Reala objavio video s dokazima sa El Clasica uz jasnu poruku da su ih sudije oštetile

E. Škorić

U nedjelju je Real Madrid poražen od Barcelone na Camp Nouu sa 2:1 i time definitivno ostao bez tituzle u Španiji.

Barcelona je u derbi ušla sa devet bodova prednosti i Kataloncima je bilo samo važno da ne izgube, dok je Real bio pod mnogo većim pritiskom i prosto je morao da pobijedi kako bi se vratio u trku za titulu.

Međutim, iako je i poveo, Real je na kraju izgubio sa 2:1. Madriđani ipak smatraju da su sudije bile naklonjene Barceloni, pa je zvanični kanal Reala objavio video sa nekoliko spornih situacija kao dokazi da su oštećeni u El Clasicu.

Video prikazuje kontroverzno suđenje Ricarda de Burgosa Bengoetxee i Sota Grada iz VAR sobe u posljednjem duelu Real Madrid protiv Barcelone.

Ovo je val novih optužbi na Barcelonu koja je pod lupom zbog "slučaja Negreira", velikim skandalom koji je obilježio španski nogomet u posljednje vrijeme. Radi se o optužbama na račun Barcelone kako je kupovala sudije, zbog čega bi mogla biti žestoko kažnjena.

U Realu sada vode pravnu borbu, žele pomoći da se razotkriju svi detalji oko navodnih nečasnih radnji od strane Barcelone.

Ono što je sigurno, Barcelona ima +12 na tabeli i pred titulom je, a ostaje da se vidi hoće li naknadno vlasti La Lige donijeti odluku koja bi mogla biti na štetu Katalonaca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Spominje se oduzimanje bodova, čak i izbacivanje u Drugu ligu, a iz Madrida jasno sada žele dodatno izvršiti pritisak kako bi se zadao "konačan udarac" ljutom rivalu.

Inače, zbog svih dešavanja prvi čovjek Reala Florentino Perez po prvi put nije došao na Camo Nou da prati El Clasico.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cccccc
Ko o čemu Real o poštenju. Kada vrate sve ukradene titule lige i lige prvaka tek onda će moći pričati o drugim klubovima.
4 2
Madridista
Vrijeme je za drugu ligu. Kaznite prevarante, dosta je bilo njihovih krađa...
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi