Dušan Vlahović pred novim velikim transferom
Dušan Vlahović je imao fenomenalne nastupe u dresu Fiorentine i to mu je donijelo transfer od 70 miliona eura. Sada bi ta cifra mogla drastično porasti (Foto: EPA)

Zamjena za Benzemu

Dušan Vlahović pred novim velikim transferom

M. Šljivak

Reprezentativac Srbije Dušan Vlahović (23) mogao bi napustiti redove torinskog Juventusa u ljetnom prijelaznom roku. Italijanski mediji tvrde da bi 23-godišnji napadač trebao postati novi napadač madridskog Reala.

Dušan Vlahović je fudbalski svijet zadivio u dresu Fiorentine. Sjajni nastupi i golovi donijeli su mu u januaru transfer u Juventus vrijedan 70 miliona eura, a u torinskom timu Vlahović ima uspona i padova, kao i kompletan tim u protekle dvije sezone.

Vlahović bi u Torinu mogao provesti samo sezonu i po. Italijanski mediji javljaju kako bi srbijanski napadač karijeru mogao nastaviti u redovima madridskog Reala.

Kraljevi su u potrazi za novim napadačem. Iako će Karim Benzema ostati u klubu još jednu sezoni, Real želi spremno dočekati život bez Francuza i odlučili su da već od ljeta u svoj sastav uključe još jednog napadača.

Navodno, u Madridu su birali između Harryja Kanea i Dušana Vlahovića. Na kraju su prelomili u korist srbijanskog napadača zbog njegovih godina i ponuda na adresu Juventusa mogla bi stići veoma brzo.

Juventus je spreman prodati Vlahovića. Sigurno je da će tražiti više novca nego što su za njega izdvojili i vidjet ćemo kolika će ta cifra iznositi.

Oglasi

Vlahović je ove sezone u dresu Stare dame odigrao 28 utakmica i ima učinak od 11 pogodaka i četiri asistencije. Ukupno je u 49 nastupa zabio 20 golova.

Ranije se s Vlahovićem povezivao Arsenal. Topnici su prvo izgubili borbu s Bianconerima u borbi za njegov potpis, ali od njega nisu odustali i navodno su ga pokušali dovesti tokom januara.

Na kraju od odlaska u London nije bilo ništa. Vidjet ćemo hoće li mu Madrid biti naredna destinacija i to bi svakako bio još jedan ogroman transfer za ovog 23-godišnjaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Dušan Vlahović je eksplodirao u dresu Fiorentine gdje je u 108 utakmica postigao 49 pogodaka, a karijeru je započeo u redovima beogradskog Partizana.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 19 utakmica i postigao je 10 pogodaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Samo neka ide,smece od igraca...a tesko ce on u Real
0 1
Dušan Vlahović ce biti najveca promasena investicija Reala, proci ce isto kao Pjanic u Barceloni.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi