Real Madrid je lagano došao do pobjede u Bologni i Kraljevi vode veliki bitku za prvo mjesto u Euroligi (Foto: EPA)

Osam poena bh. košarkaša

Džanan Musa se s Realom prošetao kroz Bolognu

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida savladali su večeras u Bologni ekipu Virtusa u 30. kolu Eurolige. Bilo je za 96:79 Kraljeve, a Džanan Musa je u trijumf ugradio osam poena za 15 minuta na parketu.

Real Madrid je lagano došao do 21. pobjede u ovoj sezoni Eurolige. U Bologni su Kraljevi deklasirali Virtus sa 96:79.

Od prve minute gosti iz Madrida dominiraju. Već u prvoj dionici bilo je jasno da domaći sastav nema šta tražiti večeras i nakon 10 minuta igre Real je imao 14 poena prednosti, 26:12.

Kontrolisao je Real rezultat i u nastavku. Uspio je Virtus u jednom trenutku doći na minus sedam, ali do poluvremena gosti povećavaju prednost na 17 razlike, 50:33.

I u nastavku je Virtus znao zaprijetiti. U finišu treće dionice uspjeli su ponovo prednost spustiti na minus sedam, no Real nije dozvolio neki veliki preokret.

U posljednju dionicu Kraljevi ulaze s 10 poena prednosti (68:58), ali su u završnici potpuno razbili večerašnjeg rivala i lagano su slavili pobjedu.

U jednom trenutku prednost je iznosila i 23 poena. Ipak, opuštanje Virtus koristi da spusti razliku za konačnih 96:79.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real je do trijumfa vodio Mario Hezonja s 26 poena, Yabusele je dodao 24 koša, a Džanan Musa je imao osam poena i četiri skoka za 15 minuta na parketu.

Kod Virtusa Ojeleye je ubacio 18 poena, a dvocifren je bio samo još Shengelia s 10 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.