Potpuno neočekivan poraz Kraljeva, Džanan Musa drugi najefikasniji u timu

ACB liga

Potpuno neočekivan poraz Kraljeva, Džanan Musa drugi najefikasniji u timu

E. Škorić

Košarkaši Real Madrida su razočarali na svom parketu, pošto su izgubili od Baskonije sa 99:88 u duelu 23. kola španske ACB lige.

Real Madrid je doživio četvrti poraz i sda je na istom omjeru kao i Barcelona, te današnji rival Baskonia. Te tri ekipe imaju po 19 pobjeda i po četiri poraza.

Domaćin je imao čak 12 poena prednosti (27:15) nakon što je završena prva dionica, ali je Baskonia uspjela da smanji na -6 do odlaska na odmor. Bilo je 45:39 nakon 20 minuta igre.

Početkom treće dionice Real pada, Baskonia preuzima vodstvo, pa je imala i maksimalnih +7 u jednom trenutku, ali je Real još jednom poveo do kraja treće četvrtine, kada je na semaforu pisalo 67:66.

Bilo je vodstvo Reala i na startu zadnje četvrtine, a onda Baskonia opet preuzima vodstvo. Real uspijeva da povede još jednom u završnici (86:85), ali na kraju je slavio gostujući tim sa 95:88.

Gabriel Deck je sa 21 poenom predvodio Real, dok je Džanan Musa ubacio 15 poena uz pet skokova i tri asistenciej za 22 minute koliko je proveo na parketu. Dvocifreni su kod Reala bili još Tavares sa 12 poena i 10 skokova, te Rudy Fernandez i Hanga, koji su dodali po 11 poena.

Howard je sa 19 poena vodio Baskoniju do pobjede, dok je Heidegger ubacio 16, a Marinković 15 poena. Giedraitis je imao 12, a Enoch 10 + 10 skokova.

Zaista neočekivan poraz Reala, samo tri dana nakon pobjede nad Milanom u Euroligi. Ovu ekipu sada čeka gostovanje kod Virtus Bologne za pet dana u Euroligi, a a onda duel sa Fuenlabradom u ACB ligi.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Zgusnut je raspored, utakmice svakih nekoliko dana, a Real slovi za jednog od glavnih favorita i u Španiji i u Evropi.

Ono što je nama najvažnije, Musa nastavlja da igra dobro i još uvijek je jedan od ključnih u sastavu Madriđana.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi