Foto: FK Sloboda

Prijateljska utakmica

Danijel Pranjić na najbolji mogući način započeo posao u Slobodi: Savladan sedmi tim srbijanske lige

Eldar Ganibegović

Reprezentativnu pauzu koriste mnogi klubovi da odigraju prijateljske utakmice, a to je uradila i Sloboda na čijoj klupi je nezvanični debi upisao Danijel Pranjić.

Mladi hrvatski stručnjak i nekadašnji igrač Bayerna, Danijel Pranjić, prije nekoliko dana je preuzeo FK Sloboda i avanturu na klupi Tuzlaka je počeo pobjedom.

Danas je upisao nezvanični debi. Sloboda je igrala prijateljsku utakmicu protiv Voždovca i slavila s 2:1.

Alić je bio strijelac oba pogotka za bh. premijerligaša, a da Voždovac nije bilo kakav tim dovoljno pokazuje to da su sedmi u srbijanskoj Super ligi.

Zvanični debi na klupi Slobode Pranjić će imati prvog aprila kada Sloboda na Tušnju dočekuje FK Sarajevo u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Pranjić je na klupi Slobode naslijedio Adnana Jahića koji je otišao nakon pobjede nad Leotarom. 

Danijel Pranjić prije nekoliko dana je zvanično predstavljen kao novi trener FK Sloboda Tuzla. Hrvatski stručnjak imat će težak zadatak da Tuzlake ostavi u društvu najboljih bh. timova i sudeći prema njegovim riječima, na to je itekako spreman.

"Prvi cilj je ostanak u ligi. To je ono što moramo napraviti i uvjeren sam da hoćemo, a poslije toga je plan i program da Slobodu vratimo na ono mjesto gdje treba da bude", rekao je Pranjić i nastavio je:

"Prošao sam svega i svačega u fudbalu gdje jezik samo jedan - ono što radimo na terenu. Da ste me pitali prije pet - šest godina hoću li se baviti trenerskim poslom, rekao bih vam da ste ludi jer znamo koliko je to stresno".

"Pokušavam sve što sam naučio prenijeti igračima, ja sam tek na početku, uspio sam ekipu Trnje u 14 mjeseci dovesti u drugi rang. Onako kako su me ispratili ne može se vidjeti u modernom fudbalu. Pokušat ću to prezentovati i ovdje, kao igrač sam bio pobjednik, tako ću pokušati i ovdje".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.