Danijel Pranjić na Tušanj ne dolazi sam

Potpisuje ugovor s Tuzlacima

Danijel Pranjić na Tušanj ne dolazi sam

E. Škorić

Bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić novi je trener tuzlanske Slobode, a sa sobom će imati i pratnju, pritom ne mislimo na članove porodice.

Kako je SportSport.ba prvi još jučer najavio, Pranjić je prihvatio uslove Slobode i preuzet će ekipu koja se nalazi u jako teškoj situaciji i kojoj predstoji grčevita borba za opstanak.

Nekadašnjeg Vatrenog to nije spriječilo da dođe u Tuzlu večeras. Uskoro će potpisati ugovor, a debitovaće nakon reprezentativne pauze i to u utakmici protiv Sarajeva.

Ekipa NK Trnje, hrvatski niželigaš kojeg je vodio, potvrdila je rastanak sa nekadašnjm igračem Bayerna, te je najavljeno da će u Slobodu sa sobom povesti i kondicijskog trenera Stipu Dajakovića.

Pranjić iza sebe ima bogatu igračku karijeru. Kao igrač nosio je dres Dinama, Heerenveena, Bayerna, Celte, Anortshosisa, Omonie, a sa slavnim Bayernom je igrao finale Lige prvaka.

Očito je da ima nogometnog znanja, radio je dobar posao i kao perspektivni trener čija karijera tek počinje, a Sloboda će biti pravi izazov za njega.

Oglasi

Podsjetit ćemo još jednom da je prošle godine s Trnjem izborio ulazak iz treće u drugu hrvatsku ligu. Imao je nekoliko ponuda da se priključi stručnim štabovima brojnih klubova, no odlučio je da svoju trenersku karijeru gradi samostalno.

U prošlom kolu Tuzlaci su osvojili vrijedan bod na gostovanju kod Veleža, nakon čega su ostali bez trenera Adnana Jahića, a Pranjiću sada ostaje veliki posao, počevši od teške utakmice protiv Sarajeva.

Ono što mu svakako ide u prilog jeste vrijeme pošto je uslijedila reprezentativna pauza, pa će imati malo više vremena da se upozna sa igračima Slobode i da im koliko - toliko prense svoje vizije i svoje taktičke zamisli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzlanski klub je na sedmom mjestu sa 24 boda, ali od zone ispadanja dijeli ga samo jedan bod. Nakon utakmice sa Sarajevom, koja se igra na početku aprila, slijedi niz teških utakmica, dva gostovanja kod direktnih konkurenata u borbi za opstanak Posušja i Igmana, pa dueli sa Slogom kod kuće, novo gostovanje u Trebinju, a onda tuzlanski derbi.

Biće tu jako teško doći do bodova, svjesni su svi toga, ali Sloboda nema izbora, mora ih osvajati ako želi da očuva svoje premijerligaško stanje.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zgembo1990
Nakon 5 kola....pa pa.Plafon. Frajer je sve izgubio što je zaradio u karijeri na kocki i razvodu. Zato se potuca po ciparskim i hrvatskim 3.ligama. Jadna je Sloboda ako nisu svog čovjeka, Jahića mogli zadržati, istrpiti. Ili nekom mladom Treneru iz svog kluba pružiti šansu. Sramota
6 3
PRESEDAN
Kad mu “stara garda” Suljo i čaršija dođu u kancelariju ???
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi