Danijel Pranjić novi trener FK Sloboda Tuzla

Danas će odraditi prvi trening

Danijel Pranjić novi trener FK Sloboda Tuzla · Zvanično

E. Oštraković

Nakon što je Adnan Jahić podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Slobode, čelnici ovog kluba nisu dugo tragali za novim trenerom.

Tako je danas zvanično potvrđeno da će u nastavku sezone na klupi tima iz Tuzle biti bivši reprezentativac Hrvatske, Danijel Pranjić.

Trenerskim poslom se Pranjić počeo baviti prije dvije godine kada je na Kipru još kao igrač bio i trener Omonie Psevdu.

Nakon toga vodio je hrvatske niželigaše Dubravu i Trnje, a za zvaničnu stranicu Slobode istakao je da se ne boji izazvoa i da je sretan što je postao trener ovog kluba.

"Pozdravio bih prvo sve navijače Slobode, zahvalio se Upravi kluba na hrabrosti da jednog mladog trenera koji je pun ambicija stave na ovo mjesto. Meni je ovo sigurno veliki izazov. Znam dosta o bosanskoj ligi, znam dosta o Slobodi. Znam kakva je trenutna situacija o klubu, ali što je najbitnije ne bojim se tog izazova, spreman sam i ono ključno što je najbitnije je da ćemo svi zajedno morati napraviti puno dobrih stvari da ostavimo Slobodu u ovom trenutku u ligi, a onda da napravimo plan i program da se Sloboda vrati na ono mjesto koje i zaslužuje", rekao je Danijel Pranjić.

Kada je riječ o stručnom štabu osim Osmanhodžića i Ribića, Pranjićev stručni štab činit će njegov pomoćnik Sabit Šljivo i kondicijski trener Stipo Dejaković.

Pranjić će danas u 15 sati na glavnom terenu Gradskog stadiona Tušanj odraditi prvi trening sa ekipom Slobode.

"Prvo se moram upoznati sa ekipom. Gledao sam posljednju utakmicu protiv Veleža. Vidio sam neke stvari koje su pozitivne i neke stvari koje treba ispravljati, koje su negativne i koje zahtjevaju puno rada. Veliki izazov je pred nama i to je ono što će mene tjerati naprijed. Ja ću od danas od 0 do 24 biti u klubu. Ovdje sam došao raditi, došao sam napraviti dobar posao. Kroz karijeru sam uvijek bio pobjednik i to ću pokušati prenijeti na igrače", zaključio je Pranjić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U svojoj igračkoj karijeri Pranjić je nastupao za Osijek, Dinamo, Heerenveen, Celtu, Panathinaikos, Anorthosis, Omoniu, Koper, Sportig, te slavni Bayern.

Debi na klupi Slobode imat će narednog vikenda kada u okviru 24. kola Premijer lige BiH Sloboda u Tuzli dočekuje Sarajevo.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMo1905
Drugorazredni trener za drugorazrednu ekipu. DRUGA LIGA!
0 6
Čovjek koji je igrao u Hrvatskoj reprezentaciji i bio igrac Bajerna , vjerovatno ima viziju , autoritet i sposobnost da primjeni mnoge stvari u Slobodi. I Barbarez nije nikog trenirao , a sva javnost i navijači BiH su bili da on bude selektor. Sretnooo Pranjiću i sretnoooo Slobodo..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi