Danijel Pranjić obećao pobjedničku Slobodu: "Nisam došao zaraditi već raditi"
Legendarni hrvatski fudaler trenersku karijeru je odlučio nastaviti u redovima tuzlanske Slobode koju će pokušati spasiti ispadanja iz Premijer lige Bosne i Hercegovine

Novi trener tima s Tušnja

Danijel Pranjić obećao pobjedničku Slobodu: "Nisam došao zaraditi već raditi"

M. Šljivak

Hrvatski stručnjak Danijel Pranjić (41) predstavljen je danas kao novi trener FK Sloboda. Pranjić je na press konferenciji govorio o ciljevima koji su postavljenji pred njega te o planovima koje ima s tuzlanskim timom.

Danijel Pranjić danas je zvanično predstavljen kao novi trener FK Sloboda Tuzla. Hrvatski stručnjak imat će težak zadatak da Tuzlake ostavi u društvu najboljih bh. timova i sudeći prema njegovim riječima, na to je itekako spreman.

"Prvi cilj je ostanak u ligi. To je ono što moramo napraviti i uvjeren sam da hoćemo, a poslije toga je plan i program da Slobodu vratimo na ono mjesto gdje treba da bude", rekao je Pranjić i nastavio je:

"Prošao sam svega i svačega u fudbalu gdje jezik samo jedan - ono što radimo na terenu. Da ste me pitali prije pet - šest godina hoću li se baviti trenerskim poslom, rekao bih vam da ste ludi jer znamo koliko je to stresno".

"Pokušavam sve što sam naučio prenijeti igračima, ja sam tek na početku, uspio sam ekipu Trnje u 14 mjeseci dovesti u drugi rang. Onako kako su me ispratili ne može se vidjeti u modernom fudbalu. Pokušat ću to prezentovati i ovdje, kao igrač sam bio pobjednik, tako ću pokušati i ovdje".

Pranjić je svjestan gdje je došao i ističe da mu je finansijska strana ugovora najmanje bitna u svemu.

Oglasi

"Osjetio sam veliku ljubav prema klubu u ovo malo vremena. Čeka nas jako težak posao, mi smo spremni i uvjereni da će kvalitet doći do izražaja, ali nećemo moći sami. Morat ćete nam svima pomoći da Sloboda ostane u ligi, pa da je zatim vratimo tamo gdje zaslužuje".

"Nisam došao zaraditi već raditi. Tuzlu još nisam vidio i to će biti to. Neću imati vremena vidjeti grad, ali to kad se desii želim da navijači s respektom gledaju ono što smo uradili. Navijači dugo čekaju nekakav rezultat. Trenutno je rezultat da ostanemo u ligi, a zatim ćemo sjesti i dogovoriti plan i program za dalje".

Iznenadilo je slavnog člana Vatrenih to što je rukovodstvo tima iz Tuzle pratilo njegov rad u NK Trnje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ostao sam iznenađen što su iz Slobode pratili moj rad. Znali su da je moj tim igrao najljepši fudbal u drugoj hrvatskoj ligi. Moram analizirati šta imam od igrača, s kojom formacijom moju igrati. Gledao sam protiv Veleža utakmicu, vidio sam dosta pozitivnih i negativnih stvari što treba ispraviti. Odbrana je bila zadovoljavajuća, faza napada nije postojala. Neću ulaziti u detalje zašto je to tako bilo. To moram s igračima realizirati, želim igrati napadački fudbal, visoki presing. Hoćemo li uspjeti ima i dosta samih igrača i da idemo u nekom svom smjeru. Želimo već protiv Sarajeva ići na pobjedu".

"Znam gdje dolazim, ali moraš postaviti stvari od početka kako ti želiš i imati ciljeve. Najlakše je sjesti i plakati. Mi se nećemo baviti time. Idemo raditi. Ja sam uvijek bio pobjednik, nećemo preko noći odmah igrati fudbal kakav želim, ali od prvog trenutka želim pobjedu. Uvjeren sam da će Sloboda igrati lijep fudbal", rekao je Danijel Pranjić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
E hebo ti ja mater bas si doso pred utakmicu s nama da grizu ko budale i jos da nas pobijede. Nek se uigraju s nama, 0:1 za nas pa onda nek sve pobjedjuju :-)
0 4
rabodimis
Ako potraje i napravice nesto. U Tuzli i oko nje je vazda bilo odlicnih sportista. Red bi bio da se malo skoncetrisu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti