FOTO: FC Arsenal

Trenutno na posudbi u Nizozemskoj

Mladi ofanzivac Arsenala: "Mogao sam igrati za BiH ili Englesku, no radi oca sam obukao dres Danske"

Samir Mlaćo
Mladi napadač Arsenala Mika Biereth odlučio je igrati za reprezentaciju Danske, iako je mogao igrati za još nekoliko reprezentacija.

On trenutno nastupa u Nizozemskoj, tačnije na posudbi je u RKC Waalwijk, a rođen je u Londonu.

Odlučio se ipak za dres selekcije Danske.

"Moj otac je polu Danac, polu Nijemac, a majka je Bosanka. Tako da sam imao priliku da biram, no odlučio sam se za Dansku. Sada sam sa U-21 reprezentacijom“, rekao je on.

Na pitanje zašto se odlučio za Dansku kaže.

"Mislim da to ima veze sa mojim odnosom s ocem. On je bio taj koji je pokrenuo u nogomet. Nisu me privukli Bosna, Njemačka ili Engleska. Osjećam da sam donio pravu odluku“.

Ističe da nema nikakve šanse da promijeni reprezentaciju u budućnosti.

"Veoma sam sretan ovdje sa U-21 reprezentacijom i nadam se prilici i u budućnosti“, ističe Biereth sa bold.dk.

On je prethodno nastupao za U-19 reprezentaciju Danske i postigao je dva pogotka.

Treba istaći da je mladi ofanzivac trenirao i sa prvim timom Arsenala, što mu je sigurno pomoglo. U nekoliko navrata bio je i na klupi kod menadžera Mikaela Artete.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Walwijku je postigao dva pogotka u osam utakmica, a imao je i problema sa povredama.

U našoj zemlji vjerovatno su samo rijetki čuli za Bieretha i jasno je da ne postoji mogućnost da zaigra za našu 'A' selekciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.