Jasmin Mešanović zamijenio Stevanovića na tribinama, Džeko u sastavu
Večerašnji meč u Bratislavi prava je prilika da selekcija Bosne i Hercegovine dođe do novih bodova

Hadžibegić prelomio

Jasmin Mešanović zamijenio Stevanovića na tribinama, Džeko u sastavu

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Bratislavi igra drugi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Protivnik je selekcija Slovačke, a pred ovaj meč selektor Faruk Hadžibegić odlučio je na tribinama ostaviti Jasmina Mešanovića.

Bosna i Hercegovina nakon trijumfa nad Islandom (3:0) večeras gostuje u Slovačkoj i bit će to prilika da Zmajevi osvoje nove bodove.

Slovaci su u očajnoj formi, igraju dosta slabo, ali selektor BiH Faruk Hadžibegić je izuzetno oprezan i poštuje večerašnjeg rivala.

"Slovačka je jako kvalitetna ekipa i rezultat protiv Luksemburga nije negativan jer se radi o ekipi koja je među favoritima za drugo mjesto", rekao je Hadžibegić.

Svjestan je selektor da ni večerašnja utakmica ne rješava ništa jer se ima još dosta igrati do kraja kvalifikacija. Ipak, svakako da bi volio tri boda.

"Očekuje izuzetno teška utakmica. Bilo kakav rezultat da se desi, nije riješeno ništa. Pokušat ćemo pobijediti. Izuzetno respektujemo protivnika koji je kvalitetna ekipa. Imaju ambiciju, novog selektor, igrače koji igraju u najjačim ligama. Totalno je otvoreno sve", rekao je Faruk Hadžibegić.

Oglasi

Iako je bilo najava da će na tribine u ovom meču ponovo ići Miroslav Stevanović, fudbaler švicarskog Servettea našao se u sastavu, baš kao i Edin Džeko.

Hadžibegić u Bratislavi ne računa na usluge napadača Jasmina Mešanovića koji je ovog puta morao na tribine, ali svakako je mnogo bitnija činjenica da je Edin Džeko u protokolu za ovu utakmicu.

Dijamant je imao problema s povredom leđa. Jučer je uspio odraditi trening i vidjet ćemo je li spreman pomoći ostatku ekipe u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Duel u Bratislavi igra se od 20:45 sati, a meč će suditi poznati italijanski sudija Marco Di Bello. Njegovi pomoćni su Giorgio Perett i Marco Bresmes, a četvrti sudija je Giovanni Ayroldi.

U VAR sobi također su poznata lica s italijanskih i evropskih terena. To su Marco Guida i Fabio Maresca.

Top Komentari

Kulla_Ado
Kod Nas nije Bio VAR a kod njih ima. Jbt bruke
0 0
pjanke.sa
Zasto mijenjamo ekipu koja pobjedjuje? Zasto mislimo da ce Dzeko bolje odigrati? I Stevanovic sa njim. Prvo poluvrijeme isto odigrati kao proslu tekmu pa ako ne ide staviti njih dvojicu pa probati. Nema potrebe nikakve mijenjati. Mesanovic bas vala Hadzija bas si me sa njim razocarao.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi