Odlazak je blizu

Livaković danas prihvatio ponudu kojoj se niko nije nadao, Dinamu 10 miliona eura

Edmir Škorić

Dominik Livaković je na golu Dinama i reprezentacije Hrvatske sjajnim odbranama postao jedan od najtraženijih golmana i sada je na pragu tranfsera.

Iako se za Livakovića pokazivao interes širom Evrope, spominjao se jedno vrijeme i kao novi čuvar mreže Bayerna, jučer je to bio Villarreal, a sada turski Fotomac tvrdi da je Livaković prihvatio odlazak u turski Galatasaray.

Turci pišu da Galatasaray traži nasljednika za 36-godišnjeg Fernanda Musleru i da je izbor pao na osam godina mlađeg hrvatskog reprezentativca.

Fotomac navodi da je Livaković pristao na transfer u Galatasaray i da je ostalo samo da Dinamu dođe ponuda teška 10 miliona eura iz Istanbula. Ta cifra je ujedno i cifra koja je navedena kao odštetna klauzula u ugovoru Livakovića i Dinama.

Interesantno da je Livakovićeva cijena na popularnom Transfermarktu za četiri miliona veća od one koju će Turci platiti za odštetu.

Livaković ugovorom za Dinamo vezan do 30. juna 2024. godine i bilo je jasno da će prvaci Hrvatske htjeti da ga prodaju najkasnije na ljeto kako bi unovčili njegov transfer.

Sjajni golman zarađuje na Maksimiru oko 600.000 eura godišnje, a očito je da će mu turski velikan dati mnogo bolje uslove.

On je član Dinama od 2015. godine i redovno osvaja naslove sa Modrima, igra grupne faze Lige prvaka i time je stekao status neizotavnog golmana Hrvatske, ali i jednog od najboljih na Starom kontinentu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Oduševljavao je odbranama na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali i prije nekoliko dana protiv Turske u Bursi u meču kvalifikacija za EP kada je skinuo barem pet zicera Turcima i spasio Hrvatsku koja je na kraju slavila sa 2:0.

Dinamu ostaje da pronađe adekvatnu zamjenu za Livija, ali ovaj tim je uvijek imao pravi odabir i nema sumnje da će pronaći najbolje moguće rješenje za svoj gol već na ljeto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.