Lionel Messi napravio je još jedan korak ka povratku u Barcelonu i jasno je da postoji želja za povratkom (Foto: EPA)

Messi dogovorio uslove?

Bomba iz Španije!

Midhat Šljivak

Pravu bombu objavila je danas argentinska novinarka Veronica Brunati. Ona tvrdi da je Lionel Messi dogovorio uslove oko povratka u Barcelonu i najbolji fudbaler svijeta bi od ljeta ponovo trebao obući dres katalonskog velikana.

Lionel Messi želi nazad u Barcelonu, a i katalonski gigant silno želi ponovo angažovati ikonu kluba. Navodno više nema nikakvih prepreka da se to i desi.

Već danima se priča kako je Messi ozbiljno zainteresovan za povratak u Barcelonu. Ne zanima ga više ni cifra koju će zarađivati, a novinarka Veronica Brunati tvrdi da je i ekonomska strana dogovorena.

"Lionel Messi je danas imao direktan razgovor s ljudima zaduženim za finansije. Zarađivat će 10 miliona eura po sezoni i njegov povratak se tako uklapa u ekonomske mogućnosti kluba", navodi Brunati.

S druge strane PSG također ne odustaje od produžetka saradnje s Messijem. Čelni ljudi države Katar spremni su mu ispuniti sve uslove koje traži, ali čini se kako je Leo već donio odluku o povratku u Barcu.

"Učinit ću sve što je u mojoj moći da vratim Lea nazad. On se mora vratiti u klubu na bilo koji način", poručio je predsjednik kluba Joan Laporta.

I trener Xavi Hernandez spremno čeka Messija u klubu. Za njega je spremio mjesto playmakera i igrao bi više u vezi, a Xavi poručuje:

"Svi na svijetu žele vidjeti povratak Lionela Messija u Barcelonu. To bi bio njegov 'posljednji ples', kao kod Michaela Jordana", rekao je Xavi i dodao je:

"Volio bih da se vrati. To je tema na kojoj radimo, ali ne zavisi sve od mene. Zavisi od njegove volje".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji navode kako je Xavi s Messijem već obavio razgovore i da mu je Argentinac saopštio kako se želi vratiti u klub, a i porodica je najviše za ovu opciju jer su većinu života proveli u Barceloni.

U dresu Barcelone u 778 utakmica Leo je zabio 672 gola i upisao je čak 303 asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.