Amar Dedić na meti velikana, ali jedan od njih nema mogućnost da ga dovede
Amar Dedić igra zaista fenomenalno u dresu RB Salzburga i to je donijelo interes brojnih klubova (Foto: EPA)

Finansijski fair play problem za Barcelonu

Amar Dedić na meti velikana, ali jedan od njih nema mogućnost da ga dovede

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone neće u ljetnom prijelaznom roku pojačavati desnu stranu odbrane. Problemi s finansijskim fair playom onemogućavaju Kataloncima previše ulaganja u tim, pa tako neće dovoditi ni igrača na desnom beku. To znači da od dolaska bh. reprezentativca Amara Dedića na Camp Nou neće biti ništa.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Dedić povezivao se u prethodnom periodu s prelaskom u Barcelonu. Ipak, katalonski velikan ima ozbiljan problem s finansijskim fair playom, pa će određene transfere morati ostaviti po strani.

Rukovodstvo kluba je, tvrdi Marca, odlučilo da neće pojačavati desnu stranu odbrane. To znači da klub neće ići po Amara Dedića, ali ni po Juana Foytha ni Benjamina Pavarda, koji su se također povezivali s dolaskom na Camp Nou.

Iako je desna strana odbrane katalonskog giganta mnogo slabije pokrivena u odnosu na druge, Xavi planira na poziciji desnog beka koristiti snage koje ima na raspolaganju.

Tako će i dalje tu biti Jules Kounde, Sergi Roberto koji je nedavno produžio ugovor s klubom, a veoma kvalitetno na poziciji desnog beka zna odigrati i Ronald Araujo.

Tu je također i mladi Meksikanac Julian Araujo, kojeg će Xavi isprobati u prijateljskim utakmicama, i nazire se kao potencijalno rješenje na desnoj strani.

Oglasi

Barcelona jednostavno mora raditi s kadrom kakvim ima. Pojačanja će se birati pažljivo u skladu s mogućnostima tima i mnogo je izvjesnije da će u klub dovoditi slobodne igrače.

Amar Dedić će sreću vjerovatno potražiti negdje drugo. Sjajne igre u dresu RB Salzburga privukle su brojne velikane i sigurno mu neće biti lako odabrati novi klub.

Pored Barcelone 20-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine povezuje se s Atleticom iz Madrida, Manchester Unitedom i Arsenalom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Cijena reprezentativca naše zemlje trenutno je 10 miliona eura. Ipak, RB Salzburg će vjerovatno tražiti nešto veću cifru u njegovom potencijalnom transferu jer se radi o jednom od najboljih mladih bekova Evrope.

Dedić ugovor sa Salzburgom ima do ljeta 2027. godine. Ove sezone je u 28 odigranih utakmica postigao dva pogotka i upisao je tri asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zax
Mali je smjesan,nezna kud gobi ali realno
0 1
vedin
A zašto Amar mora sreću tražiti negdje drugo? Momak ima 20 godina i ugovor do 2027. godine. Sada mu je najbitnije da je u prvih jedanaest, neka njega u Salzburgu još godinu-dvije pa neka onda ide u jači klub.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi