Katalonski mediji otkrivaju 'prljavu igru' Reala protiv Barcelone - Ovako nešto je nezapamćeno
Real Madrid navodno koristi sva nedozvoljena sredstva kako bi ocrnio Gavija (Foto. EPA)

Ne žele Barcin vezni red u nacionalnom timu

Katalonski mediji otkrivaju 'prljavu igru' Reala protiv Barcelone - Ovako nešto je nezapamćeno

M. Šljivak

Rivalstvo Real Madrida i Barcelone oduvijek je prisutno i rijetke su stvari koje vežu najveće španske klubove. Katalonski mediji sada su rasplamsali vatru i pišu da tim iz Madrida igra prljavu igru u reprezentaciji Španije i da je upravo Real krivac za natpise o Gaviju o njegovom ponašanju unutar reprezentacije.

Real Madrid navodno prljavim igrama pokušava spriječiti dominaciju Barcelone unutar španskog nacionalnog tima. Ne žele u Madridu vidjeti vezni red katalonskog tima (Pedri - Gavi), pa su se na prljav način odlučili boriti protiv velikog rivala.

Katalonski list Sport navodi kako je zapravo Real zaslužan za medijski linč na Gavija, a za stvaranje loše slike o 18-godišnjem veznjaku angažovani su novinari bliski igraču Reala Danija Ceballosa.

"Real Madrid se plaši činjenice da će Barcelona ponovo preuzeti dominaciju veznim redom u nacionalnom timu", piše Sport i dodaje:

"Ne žele vidjeti da su Pedri i Gavi stalni starteri. Informacija koja se pojavila jučer da je Fudbalski savez razočaran Gavijevim stavom dolazi od bliskih ljudi Daniju Ceballosu. Na taj način žele uznemiriti Gavija", piše katalonski list.

Oglasi

Sukobi između dva španska velikana sve su veći i veći. Očigledno je da je kratkotrajno primirje koje su imali nestalo i da se čini sve kako bi se rival ocrnio.

Priče o određenim spletkama su zaista nevjerovatne. Nisu nerealne jer se u svijetu fudbala definitivno može svašta očekivati.

Gavi je u posljednje vrijeme pod velikim pritiskom. Poništen mu je ugovor kojeg je imao s Barcelonom i prinuđen je do kraja sezone igrati na amaterskom ugovoru, te je slobodan igrač od 1. jula.

Iz Barcelone jasno poručuju kako će on ostati u klubu. Ipak, Barca mu ne može ponuditi cifre kakve mogu drugi klubovi, ali na kraju će ovaj 18-godišnjak imati konačan odgovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone ovaj tinejdžer je nastupio u 37 utakmica za katalonskog velikana i postigao je dva pogotka. Za nacionalni tim Španije ima već 17 utakmica u nogama.

Prošle godine je proglašen za najboljeg mladog igrača svijeta i zaista je nevjerovatno da bi neko želio da baš Gavi ne nastupa za nacionalni tim zbog ljubomore prema rivalima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676313114
Napaceni admini ss.ba hahahaha bas cu uninstal apk.radi maloumnosti "novinara"
2 0
Joe17
Hahahahahahah, sta ocekivati od ss.ba, jer su nastrojeni maloj barci i onda izmisljotine neke itd... ??
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi