Informacija iz Titove 38/b

Sarajevo objavilo: Adresa bordo kluba ostaje ista!

Eldar Ganibegović

Mnogo nepotrebne frke stvorilo se oko eventualne selidbe prostorija FK Sarajevo iz Titove 38/b u Butmir, a sve nakon storyja direktorice kluba Ajle Alimanović. Nakon što je Alimanović za SportSport.ba potvrdila da se ne radi ni o čemu takvom, sada je stigla i zvanična informacija od FK Sarajevo.

Alimanović je jučer objavila fotografiju iz Trening kampa FK Sarajevo u Butmiru uz opis: "Pogled iz nove kancelarije." Nakon toga, navijači Sarajeva zabrinuli su se da bi klub mogao "preseliti" u Butmir.

Ova objava izazvala je mnogo pažnje i reakcija, a navijači Sarajeva s pravom su se zabrinuli i zapitali da li to znači da se klub nakon 1949. godine seli iz Titove 38/b.

Sada je stigla i zvanična informacija iz FK Sarajevo, a klub s Koševa objasnio je kako stvari stoje i uveliko obradovao svoje navijače.

"FK Sarajevo želi demantovati pisanja pojedinih medija koja su izazvala nezadovoljstvo kod naših navijača, a koja insinuiraju izmještanje prostorija našeg kluba u Butmir.

Investiranje i proširenje kapaciteta u Trening centru u Butmiru ne znači napuštanje opštine Centar i zgrade u kojoj je sjedište kluba. Adresa bordo kluba ostaje ista kakva je bila još od 1949. godine, a to je ulica "Maršala Tita"", stoji u objavi FK Sarajevo.

Ranije u toku dana je i sama direktorica kluba za SportSport.ba demantovala navode da će se prostorije kluba prebaciti u Butmir.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne prebacujemo sjedište kluba u trening kamp i ne znam kako je moguće da se stvori takva lažna vijest. U trening kampu smo napravili dodatne kancelarije i salu za sastanke kako bi se ubrzali radni procesi i kako bi se interni sastanci mogli održavati i na toj lokaciji", kazala nam je Alimanović.

Podsjetimo, danas smo bili i na Koševu gdje je naš fotoreporter zabilježio kako teku radovi i ipak ima nade da će Sarajevo neku utakmicu do kraja sezone i odigrati na svom stadionu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.