Domaći sada vode sa 2:1

Prvi napad u drugom poluvremenu, očajni Alisson i gol De Bruynea za preokret Cityja!

Endin Čaušević

Manchester City i Liverpool igraju trenutno derbi na Etihadu u okviru 29. kola engleskog Premiershipa.

Na Etihadu gledamo zaista spektakularnu predstavu što smo i navikli iz susreta Manchester Cityja i Liverpoola.

Redsi su odlično počeli i uspjeli su u 17. minuti da povedu sa 1:0 kada je Mohamed Salah pogodio mrežu City i kaznio domaće za promašaje.

Međutim, slavlje gostiju trajalo je samo desetak minuta jer se City uspio veoma brzo vratiti meč.

Domaći su u 27. minuti odigrali fantastičnu akciju nakon koje Julianu Alvarezu nije bilo teško da poravna rezultat na 1:1.

Manchester City furiozno je počeo i drugo poluvrijeme i već iz prvog napada u nastavku domaći dolaze do potpunog preokreta i vodstva od 2:1.

Mahrez je centrirao s desne strane, a sporu i lošu reakciju Alissona iskoristio je De Bruyne koji pogađa za potpuni preokret Građana.

Gol De Bruynea za 2:1 pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon ovog gola totalno se raspala igra Liverpoola, a to je Manchester City ponovo iskoristio i samo pet minuta kasnije domaći su poveli sa 3:1.

Ovaj put gol za City zabio je Ilkay Gundogan, a isti možete pogledati na OVOM LINKU.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.