Domaći vode 3:0

Tuchel se svemu mogao nadati, ali ovakvom početku na debiju za Bayern ni u ludilu

Edmir Škorić

Samo 13 minuta bilo je potrebno Bayernu da povede u velikom njemačkom derbiju protiv Borussije Dortmund. Ubrzo su došla još dva gola.

Derbi starih rivala igra se na prepunoj Allianz-Areni, a Bayern je rano poveo. Gol je postignut u 13. minuti, strijelac je Dayot Upamecano, ali na kakav način...

Golman Borussije Kobel je praktično promašio loptu i ona ga je prošla i završila u mreži, pa Bayern ni kriv ni dužan dolazi do prednosti.

Ubrzo nakon toga, korner za Bavarce, a Thomas Muller donosi 2:0 i sada već mnogo povoljnija situacija za aktuelnog prvaka.

Nastavljena je dominacija Tuchelove ekipe, stigli su i do trećeg gola. Za 3:0 zabio je Muller u 23. minuti.

Ovo je, podsjetimo, prva utakmica za Thomasa Tuchela na klupi Bayerna nakon što je nedavno imenovan za trenera umjesto otpuštenog Juliana Nagelsmanan i on sam sigurno se nije nadao ovakvom početku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je u derbi ušao s bodom manje od gostiju iz Dortmunda i neophodna mu je pobjeda za povratak na vrh, a stvari za Bavarce za sada dobro izgledaju.

No, nema apsolutno nikakve sumnje da će Borussia do kraja učiniti sve da ostane neporažena, a Bayern naravno želi još nekim golom dotući rivala s kojim se bori za titulu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.