Dijete Bayerna bilo je velika nada Zmajeva, sada je s 24 godine u četvrtom rangu daleko od očiju
Benjamin Hadžić dijete je minhenskog Bayerna i bivši mladi reprezentativac BiH. Od njega se očekivalo dosta, ali ni blizu nije ispunio očekivanja. (Foto: Bayern & N/FSBiH)

Hadžićeva karijera ne ide u željenom smjeru

Dijete Bayerna bilo je velika nada Zmajeva, sada je s 24 godine u četvrtom rangu daleko od očiju

Eldar Ganibegović

Mnogo je više primjera fudbalera koji ne ispune svoj potencijal, nego onih koji ga ispune i postanu svjetske zvijezde. Jedan od fudbalera kojem se predviđala velika karijera, a to se nije dogodilo, jeste i bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine prva je i za sada jedina fudbalska selekcija Bosne i Hercegovine koja je zaigrala na Evropskom prvenstvu.

Tamo su se plasirali na čelu s rahmetli Sakibom Malkočevićem, te na EP-u debitovali u Azerbejdžanu 2016. godine. Na spisku se našlo 18 igrača, a od dva Hadžića se dosta očekivalo.

U pitanju su Nedim i Benjamin Hadžić. Nedim je tada bio dijete Sarajeva, kasnije je otišao u Portugal, pa ga je sudbina korak po korak dovela nazad na premijerligaške terene i sada je član Veleža te nije ostvario karijeru kakva mu se predviđala.

Međutim, u ovom tekstu govorit ćemo o drugom Hadžiću, Benjaminu. On je tada na kadetsko evropsko prvenstvo otišao kao član Bayerna, a sada je daleko od očiju šire javnosti.

On je 2017. godine otišao u juniorski tim Stuttgarta, gdje se zadržao godinu dana prije no što je prešao u drugi tim Hannovera. 

Oglasi

Poslije godinu i po dana ponovo diže sidro i odlazi u Austriju iz Klagenfurta. Minulog ljeta je napustio i taj klub, te sada igra u četvrtom rangu.

Vratio se u Njemačku i potpisao ugovor s timom Schweinfurt 05. Radi se o Regionalnoj ligi Bayern, četvrtom rangu njemačkog fudbala.

Hadžić je ove sezone nastupio na 14 utakmica u tom takmičenju, te je postigao četiri gola i dodao isto toliko asistencija. Također, upisao je i jedan nastup u Bayernpokalu, te je postigao dva pogotka u toj utakmici. 

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Odlaskom u četvrti rang s 24 godine, može se reći da je vrlo vjerovatno on završio s fudbalom na visokom nivou, a svakako da potencijal koji je imao nije iskoristio.

Što se tiče reprezentacije BiH, ovaj ofanzivac za kadete je na šest utakmica postigao dva gola, u juniorskoj selekciji je nastupio 16 puta i postigao četiri pogotka, dok je upisao i četiri nastupa za U-21 selekciju. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
Sta je uopste sa Dzenisom Burnicem? Ko je tu prije izgubio interes, savez ili on?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi