Kapiten je bio vidno ljut

Terzić je izveo Reusa u 60. minuti, a kapiten Borussije pokazao najgore moguće lice

Edmir Škorić

Nogometaši Borussije Dortmund gostovali su kod minhenskog Bayerna u subotu u derbiju Bundeslige, a utakmicu su izgubili uvjerljivo 4:2.

Bayern je odigrao izuzetno dobru utakmicu pod vodstvom novog trenera Thomasa Tuchela, pa je upisao sigurnu pobjedu i preuzeo vrh tabele.

Popularni Milioneri su bili nemoćni u Minhenu, a to je najbolje pokazala reakcija iskusnog kapitena gostiju Marca Reusa.

Reusa je Edin Terzić izveo u 60. minuti, a on od muke na klupi bacao bocu i izgovorio nekoliko ružnih riječi. Očito je bio jako nervozan zbog toga što je zamijenjen, ali naravno i zbog ukupnog dojma jer je u tom trenutku bilo 4:0 za Bayern.

Kasnije se Reus izvinio Terziću, svjestan da je ovakvo ponašanje nedopustivo za sve, a kamoli za kapitena kluba.

Poraz od Bayerna je Borussiju "skinuo" sa vrha tabele, sada su Bavarci na prvom mjestu, no iz Dortmunda su jasno i glasno poručivali nakon utakmice da ništa nije gotovo i da će nastaviti da se bore za titulu protiv nadmoćnog rivala.

Što se Reusa tiče, on je spreman da završi karijeru u Borussiji, pa je prije nekoliko dana to i potvrdio: "Sretan sam u Dortmundu i ovdje želim ostati do samog kraja".

Sinoć je pred TV kamerama komentarisao neugodan poraz od Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Zasluženo smo izgubili. Sve što kažem nije važno. Ako ovdje u Minhenu gubite 1:0 na nesretan način, tada ćete primiti drugi gol. To nije bila dobra utakmica s naše strane. Izgubili smo 4:2 i sada opet zaostajemo dva boda".

Borussia Dortmund će narednog vikenda ugostiti trećeplasiranu ekipu Union Berlin, dok će Bayern u goste Freiburgu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.