Real odustao od najvećeg transfera u historiji, a razlog je Karim Benzema

Promjena plana

Real odustao od najvećeg transfera u historiji, a razlog je Karim Benzema

E. Ganibegović

Dugo se pričalo i pisalo o tome da Real Madrid sprema najveći ulazni transfer u svojoj historiji, a sada je došla vijest da je Kraljevski klub odustao od toga i to zbog Karima Benzeme.

Najveći transfer u historiji Real Madrida do sada je dovođenje Edena Hazarda iz Chelseaja za 115 miliona eura 2019. godine, a tako će i ostati, barem još neko vrijeme.

Posljednjih se sedmica pisalo da Florentino Perez planira uložiti 120 miliona eura u dovođenje Judea Bellinghama iz Borussije Dortmund, no čini se da su Los Blancosi odustali od Engleza.

Ovaj sjajni fudbaler je privukao interesovanje timova kao što su Liverpool, Manchester City i Real Madrid. Redsi su se već povukli iz trke za njegov potpis, a španski šampioni sada su učinili isto.

Prema pisanju španskih medija , iako se činilo da je favorit za njegov potpis, Real Madrid je odlučio da se povuče iz trke za Bellinghama.

U upravi kluba smatraju da će i cijena koju će Nijemci tražiti i finansijski zahtjevi Bellinghama biti previsoki.

Oglasi

Čelnici Borussije bi za Bellinghama tražili oko 120 miliona eura, iznos koji bi čelnici Real Madrida radije uložili u dovođenje napadača svjetske klase.

Razlog za to je Karim Benzema. Sjajni Francuz polako ulazi u smiraj karijere i žele da dovedu novog napadača koji bi bio dugoročno rješenje.

S druge strane, Borussia Dortmund želi da zadrži svog dragulja. Tako su Nijemci na sto stavili impresivnu platu, više od pet puta veću od njegove sadašnje plate, koja iznosi 2,9 miliona eura godišnje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako prenosi Bild, Bellingham može inkasirati 15 miliona eura godišnje ako produži ugovor i odbije pristigle ponude.

Osim toga, uz ovu novu platu, klub je engleskom veznjaku ponudio i otkupnu klauzulu od 150 miliona eura, pa bi to bila dobitna situacija i za igrača i za klub. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi