Sve za Bellinghama - Borussia radi ono što svijet fudbala od nje nije navikao!

Daju mu astronomski ugovor

Sve za Bellinghama - Borussia radi ono što svijet fudbala od nje nije navikao!

E. Ganibegović

Borussia Dortmund poznat je kao klub koji dovede talentovane fudbalere, da im šansu da se etabliraju, a onda na njima zaradi. Izgleda da u slučaju Judea Bellinghama planiraju uraditi nešto drugačije.

Erling Haaland posljednja je velika zvijezda koju je lansirala Borussia Dortmund. Posljednja, ali samo jedna u nizu. Nizu u kojem izgleda ne žele vidjeti Judea Bellinghama.

Čelnici aktuelnog lidera njemačke Bundeslige žele da zadrže fantastičnog reprezentativca Engleske u svojim redovima, te mu spremaju nevjerovatnu ponudu.

On je sa samo 19 godina jedan od najtraženijih fudbalera na svijetu, te se za njegove usluge interesuju najveći timovi poput Real Madrida, Manchester Uniteda, Liverpoola i drugih.

Međutim, čelnici tima iz Dortmunda nisu baš impresionirani idejom da ga prodaju, te su mu spremili unosan ugovor.

Tako su Nijemci na sto stavili impresivnu platu, više od pet puta veću od njegove sadašnje plate, koja iznosi 2,9 miliona eura godišnje.

Oglasi

Kako prenosi Bild, Bellingham može inkasirati 15 miliona eura godišnje ako produži ugovor i odbije pristigle ponude.

Osim toga, uz ovu novu platu, klub je veznjaku ponudio i otkupnu klauzulu od 150 miliona eura. Tako bi koristile obje strane, igrač sa mnogo većom platom i klub koji će moći da ga proda za veći iznos.

Podsjetimo, za njegove usluge najviše je zagrizao Real Madrid koji je spreman oboriti klupski rekord kada su u pitanju ulazni transferi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ako bi otišao na ljeto, Bellingham bi to učinio za iznos od 115 miliona eura fiksno i još 35 miliona eura u vidu bonusa za učinak. Tako bi ukupan iznos iznosio oko 150 miliona eura.

Ako stigne do Real Madrida, postat će najskuplji kupljeni igrač u historiji Los Blancosa. Trenutno najveći iznos koji je Real platio je 115 miliona eura i plaćen je za Edena Hazarda koji je 2019. godine stigao iz Chelseaja. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi