Dobit će veliko pojačanje u napadu

Bosanac koji pravi čuda: Salihamidžić već dogovorio fantastičan transfer Bayerna za ljeto

Endin Čaušević

Hasan Salihamidžić radi fantastičan posao u Bayernu kada su u pitanju transferi, a čini se da je bivši bh. reprezentativac već sada spremio nekoliko sjajnih poslova za ljetni prelazni rok i jedan od njih se posebno ističe.

Salihamidžić je prethodnih godina napravio nekoliko sjajnih poslova što se tiče transfera bavarskog kluba, a čini se da želi nastaviti istim tempom i u ljetnom prelaznom roku koji nas očekuje na kraju sezone.

U posljednje vrijeme Salihamidžić i Oliver Kahn su kritikovali zbog pojedinih odluka, a posebno zbog neočekivanog poteza da uruče otkaz Julianu Nagelsmannu i umjesto njega za trenera dovedu Thomasa Tuchela.

Međutim, Tuchel je jučer debitovao pobjedom protiv Dortmunda (4:2) i mnogi počinju misliti da su Brazzo i Kahn donijeli pravu odluku iako se u takvom dijelu sezone treneri skoro nikada ne mijenjaju.

No, u Bayernu nemaju previše vremena za razmišljanje i već uveliko se spremaju za ljetni prelazni rok. Jedan od ciljeva bit će dovođenje napadača jer nakon odlaska Roberta Lewandowskog na toj poziciji imaju samo Erica Maxima Choupo-Motinga.

Jasno je da Choupo-Moting ne može biti jedino rješenje u napadu takvog velikana, te u Bayernu uveliko rade na tome da dovedu novog napadača, a kako pišu njemački mediji čini se da je Salihamidžić taj posao već završio.

Mediji u Njemačkoj objavili su da je najizglednije da će za Bayern na ljeto potpisati francuski reprezentativac Randal Kolo Muani koji je oduševio svojim igrama ove sezone u dresu Eintracht Frankfurta.

Ono što Brazzi ide u prilog jeste da je i Kolo Muani itekako zainteresovan da karijeru nastavi u Bayernu. Cilj mu je ostanak u Bundesligi i ponudu iz Minhena sigurno ne bi mogao odbiti tako lako.

Također, ono što olakšava posao Bayernu jeste činjenica i da nekoliko njegovih kolega iz reprezentacije Francuske igra u tom klubu, te zbog toga Kolo Muani na ljeto daje prednost Bavarcima ispred svih drugih klubova.

Kolo Muani je ljetos iz Nantesa stigao u Frankfurt kao slobodan igrač, te je u dosadašnjem dijelu sezone na 36 mečeva zabio 17 golova i dodao čak 14 asistencija što je sigurno sjajna statistika.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Frankfurtu su svjesni da će ga na ljeto teško zadržati, ali zadovoljno trljaju ruke jer očekuje se da će zaraditi čak 70 miliona eura od njegove prodaje s obzirom da su ga ljetos doveli bez obeštećenja.

Mnogi smatraju da je Kolo Muani pravi tip napadača koji je potreban Bayernu, a Salihamidžić je očito već sada završio veći dio posla oko tog transfera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.