Legenda Bayerna u okršaju sa Kahnom: "Nazovite me bilo kada, neću ovdje da vodim privatni rat"

Sukob dvije legende kluba

Legenda Bayerna u okršaju sa Kahnom: "Nazovite me bilo kada, neću ovdje da vodim privatni rat"

E. Škorić

Oliver Kahn i Lothar Matthäus sukobili su se u razgovoru uživo na Sky Sportu neposredno pred veliki njemački derbi između Bayerna i Borussije Dortmund.

Matthäus je bivši igrač Bayerna, Oliver Kahn proslavljeni golman tog kluba, ali danas obnaša jako visoku i bitnu funkciju u klubu, dok prvospomenuti Lothar radi kao stručnjak za Sky.

Prije početka utakmice u kojoj je Bayern razbio Borussiju Dortmund s 4:2 i tako preuzeo vrh tabele u Bundesligi, Matthäus je ispitivao Kahna, a jedna od tema bilo je otpuštanje Juliana Nagelsmanna.

Matthäus smatra da nije bilo u redu da se na onakav način da otkaz treneru, pa se Kahn morao pravdati. Uz to, Lothar je u jednoj od posljednjih kolumni napisao da je "nestao Mia-san-Mia osjećaj, da nedostaju toplina i zajedništvo u klubu i da je atmosfera drugačija nego prije. Znam da i drugi tako razmišljaju".

Kahnu, koji je dugo igrao sa Matthäusom, ova izjava se nimalo nije svidjela.

"Gdje je nestala 'Mia san mia'? Pitao bih te, Lotare: Šta misliš pod 'Mia san mia'? Stalno nas optužujete da je nestala, ali uvijek se pitam na šta tačno mislite pod tim?", upitao je legendarni golman Matthäusa.

Oglasi

"Olivere, ja ne vodim privatni rat ovdje. Možete me nazvati bilo kada", odgovorio je stručnjak Skyja, no Kahn mu opet uzvraća: "Lotare, samo sam ti postavio jedno pitanje".

„Slušajte: Znam i dosta ljudi u Bayernu. Znam i one s kojjima sjedite u Bayernu, a možda ih i ne poznajete, ne znate ni ko su".

"To nisu argumenti, poznajem ljude", ubacio se Kahn.

"Oni kažu da je drugačije nego što je bilo. Nisu rekli da je gore nego sada, ali je drugačije", dodaje Lothar.

"Ne znam da li su se stvari promijenile. OK, obratite pažnju. Možda jedan ili drugi malo pate od gubitka pamćenja. Pa, čak i kada smo igrali, vjerovatno se još uvek sjećate: uvijek je bilo odluka koje nisu bile lake. Oduvijek je bilo dosljednih izbora i odluka – i to je najvažnije – koje se moraju donijeti za uspjeh ovog kluba, a koje nisu uvijek popularne. Opravdali smo to jako, jako dobro, a stalno ta insinuacija da ne održavamo stil Bayerna. Bio bih oprezan kod takvih stvari", dodao je Kahn.

Oglasi

Razmjena mišljenja je također bila velika tema na internetu. Navijači su napisali: „Na trenutak sam se zabrinuo da će Kahn udariti Matthäusa". “Sramota od Kahna, kako može da uđe u intervju nepripremljen. Svako pitanje je predvidljivo, tada je bolje priznati greške u ophođenju s Nagelsmannom nego verbalno se svađati. On potvrđuje upravo ono što Lothar kritikuje".

Podsjetimo da je Bayern nedavno otkazao saradnju Julianu Nagelsmannu, a mladi trener je to saznao preko medija. Umjesto njega je imenovan Thomas Tuchel koji je uvjerljivom pobjedom počeo svoju epizodu na klupi još jednog  velikana nakon što je prethodno vodio Borussiju Dortmund, PSG i Chelsea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kahn je govorio o onome što sve zanima - zašto je priča o Nagelsmannu prvo izašla u medijima?

"Način na koji se sve to dogodilo je katastrofa. To nije bilo dobro. Dosta često smo to komentarisali, to nije bio niko iz Bayerna. Nema smisla puštati ovakve informacije - time sebi pucamo u nogu. Bilo je jasno da bi Julian trebao prvi saznati. Nakon ovog curenja, uradili smo isto. Potom smo razgovarali s Julianom i rekli mu razloge zašto smo ga otpustili. Ne možemo ni o čemu razgovarati dok ne dobijemo odobrenje trenera. Unaprijed smo razgovarali s Julianom i zamolili ga da dođe u Säbener Straße. Ali to mu nije bilo moguće. Prije nego što je bilo ikakvih obaveza, postojao je kontakt sa Julianom. Ne želite da kažete treneru preko telefona da prekidate vezu", pojasnio je Kahn.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi