Kamera nije mogla u boljem trenutku snimiti Salihamidžića i Kahna, njihova reakcija je sve rekla!

Pao ogroman teret s leđa obojici

Kamera nije mogla u boljem trenutku snimiti Salihamidžića i Kahna, njihova reakcija je sve rekla!

E. Čaušević

Fudbaleri Bayerna sinoć su u velikom derbiju na svom terenu ubjedljivo savladali Borussiju Dortmund (4:2) i ponovo se vratili na vrh tabele, a Thomas Tuchel nije mogao ni zamisliti bolji debi. No, u centru pažnje bili su Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn koje je kamera uhvatila u zanimljivom trenutku.

Bavarci su tokom reprezentativne pauze šokirali sve promjenom trenera jer je Julian Nagelsmann neočekivano dobio otkaz, a umjesto njega na trenersku klubu sjeo je Thomas Tuchel koji je jučer zvanično debitovao.

Bayern je u derbiju 26. gola Bundeslige na Allianz Areni ugostio lidera Borussiju Dortmund i uspio je da slavi sa 4:2, te ponovo se vrati na prvo mjesto na tabeli u prvenstvu.

Tuchel nije mogao ni zamisliti bolji debi na klupi minhenskog kluba, a pitanje pobjednika u ovom meču bilo je riješeno već nakon 23 minute kada su domaći imali vodstvo od 3:0.

No, pored Tuchela sigurno da je najveći teret s leđa pao Hasanu Salihamidžiću i Oliveru Kahnu koji su bili glavni "krivci" za promjenu trenera pred najvažniji dio sezone, ali nakon jučerašnje pobjede itekako su mogli da odahnu.

Bayern je konačno pokazao dominantnu predstavu u domaćem prvenstvu i to protiv glavnog konkurenta za titulu prvaka, a koliko je to značilo Brazzi i Kahnu najbolje se vidjelo tokom direktnog prenosa.

Oglasi

Naime, kamere su uspjele da snime njihovu reakciju kada je Thomas Muller zabio svoj drugi gol na meču u 23. minuti za 3:0, a Salihamidžić je od sreće skočio i Kahnov zagrljaj.

Jasno je da je na njima dvojici bio nevjerovatan pritisak jer u slučaju poraza od Dortmunda sigurno da bi bili na meti žestokih kritika zbog promjene trenera, ali ovako su uspjeli da se spase i čini se da ipak nisu donijeli pogrešnu odluku.

Bayern je jučer poveo u 13. minuti nakon nevjerovatne greške golmana Kobela, a nakon toga u pet minuta Muller je zabio dva gola i povećao vodstvo na 3:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Početkom drugog poluvremena Coman je povisio na 4:0, no do kraja utakmice Dortmund je uspio da koliko-toliko ublaži poraz i izbjegne pravu blamažu u Minhenu.

Gosti su došli u finišu utakmice do 4:2, a golove su postigli Emre Can i Malen. Bayern je sada prvi na tabeli sa 55 bodova, dok je Dortmund na drugom mjestu sa dva boda manje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije