ACB liga

Real slavio sa 108 ubačenih peona, Džanan Musa odigrao samo 10 minuta

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida razbili su Granadu sa 108:75 u susretu 25. kola španske ACB lige.

Real je bio veliki favorit i ni u jednom trenutku nije bila upitna pobjeda domaće ekipe, koaj je na kraju bila jako uvjerljiva.

Kada su poveli s 2:0 na samom četku, to je ujedno bilo jedino vodstvo Granade na današnjem meču. Real je već do kraja prve dionice stekao veliku prednost (30:15).

Početkom druge četvrtine Kraljevi su imali i 21 poen prednosti, potom 23, pa 25, a na poluvremenu je rezultat glasio 59:37.

Već tada je bilo jasno kako će se duel završiti, bilo je samo pitanje s kojom razlikom će Real ostvariti trijumf. Na kraju su domaći ubacili 108 poena, a trener Mateo Chus je dobio priliku da odmara neke važne igrače.

Bh. reprezentativac Džanan Musa je odigrao samo 10 minuta, ali i to je bilo dovoljno da ubaci sedam poena, te doda dvije asistencije.

Realov najefikasniji igrač bio je Porier sa 21 poenom i sedam skokova, dok je Mario Hezonja brojao do 18. Dvocifreni su bili još Causeur sa 14, Cornelie sa 13 i Tavares sa 10 poena. U poraženoj ekipi istakli su se Ndoye sa 15, Renfroe sa 12 i Bropleh sa 11 poena.

Real ima 21-4 omjer i trenutno je na vrhu ligaške tabele ispred Barcelone (24:20) i Baskonije (20:4).

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Real već za četiri dana dočekuje Bayern u meču Eurolige, a nakon toa 8. aprila gostuje Breoganu, bivšoj ekipi Muse. Zgusnut raspored nastavlja se 13. aprila utakmicom protiv Maccabija u Euroligi, a a do kraja mjeseca Madriđani će još igrati protiv Barcelone u gostiam, Girone kod kuće, Joventuta u gostima i Zaragoze kod kuće.

Musin tim naravno smatra se glavnim favoritom za osvajanje ACB lige, ali i Eurolige, gdje je konkurencija ipak mnogo veća.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.