Musa nije mogao sam: Partizan skinuo krunu Kralju u paklu Štark Arene
FOTO: EPA

Euroliga, 32. kolo

Musa nije mogao sam: Partizan skinuo krunu Kralju u paklu Štark Arene

H. Zilić

U nevjerovatnoj atmosferi Štark Arene (Beogradske Arene) duel 32. kola košarkaške Eurolige odigrali su Partizan i Real Madrid. U konačnici slavila je ekipa koju predvodi Željko Obradović rezultatom 104:90. Ovim trijumfom Partizan je skoro pa sigurno osigurao plasman u play off dva kola prije kraja regularnog dijela Eurolige.

Početak utakmice počinje u mini serijama oba tima. Prve četvrtina bila je dosta izjednačena, a Real je za nijansu bio bolji i prvi period dobio 23:21, Musa je bio raspoložen u prvom periodu sa šest poena.

Druga četvrtina pripada Partizanu. Domaćini su bili raspucani, Real nije pronalazio pravu igru i crno-beli su drugi period dobili 28:15, velikih +13 u drugoj četvrtini što je rezultiralo da Partizan na poluvrijeme ode sa +11 (49:38).

U trećoj četvrtini raspucao se dvojac Musa-Hezonja u redovima Reala. Naš Džanan Musa i hrvatski reprezentativac Mario Hezonja postigli su po 12 poena u trećoj četvrtini, koju je Real dobio 34:29 i smanjio prednost Partizana.

Posljednju četvrtinu Partizan otvara serijom 6:0 i odlazi vrlo brzo na +12, na semaforu je bilo 84:72 i u tom trenutku eksplodirala je Arena.

Nakon te serije Partizan je igrao kao u transu, a Real je bi u nokautu pa je tako rezultat četiri minute prije kraja utakmice glasio 94:76 za Partizan i tada je bilo jasno u kojem je smjeru otišla utakmica.

Oglasi

Partizan je priveo meč kraju do konačnih 104:90.

Kod Reala ponovo je prvo ime bio bh. reprezentativac Džanan Musa koji je susret završio sa 22 poena, dva skoka i tri asistencije za 28 minuta provedenih na parketu. U redovima gostiju odličan je bio i Mario Hezonja sa 17 poena, tri skoka i tri asistencije.

Kod Partizana još jednu briljantnu partiju odigrao je Exum koji je po završetku utakmice imao učinak od 15 poena, tri skoka i dvije asistencije, zapažen je bio i Punter sa 16 ubačenih poena, Lessort je postigao također 16, Nunnally je postigao 14, a Smailagić 11 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Partizan je sada na omjeru 18-14 dva kola prije kraja Eurolige i mogu lagano slaviti plasman u TOP 8.

Real Madrid ima omjer 22-10 i do kraja će se boriti sa Barcelonom i Olympiacosom za prvo mjesto na kraju regularnog dijela prvenstva.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HamzaVojvoda
Partizan lea le
2 0
Baco
Vise su zelje imali,sudije su malo podlegle pritisku.U svakom slucaju pobjedi se ne gleda u zube al stvarno čudno suđenje.Sportska čestitka..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi