Slike za pamćenje: Pogledajte ispraćaj Džanana Muse i Marija Hezonje od navijača Partizana
Košarkaši iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske dočekani su kao istinski kraljevi od strane beogradske publike (Foto: Screenshot)

Zaslužili su

Slike za pamćenje: Pogledajte ispraćaj Džanana Muse i Marija Hezonje od navijača Partizana

M. Šljivak

Košarkaši Partizana srušili su večeras u Beogradu veliki Real Madrid. Bilo je 104:90 za crno-bijele čiji su navijači ponovo napravili istinski spektakl u Stark Areni. Nakon meča kompletna dvorana ustala je na noge i ovacijama je pozdravila igrače gostiju, a naročito Džanana Musu i Marija Hezonju.

Navijači Partizana ruše sve rekorde kada je u pitanju posjeta na košarkaškim utakmicama. Večeras je srušen rekord Eurolige s 20.068 navijača koji su pravili zaista fenomenalnu atmosferu.

Real Madrid jednostavno nije mogao pobijediti u ovakvoj atmosferi. Partizan su nosili nevjerovatni navijači i oduševili su čitav svijet.

Nakon utakmice igrači madridskog velikana pozdravljeni su ovacijama. Posebno se to odnosi na Džanana Musu i Marija Hezonju.

Ovaj duo je pred utakmicu, ali u nekim ranijim utakmicama, navijače Partizana izdvajao kao najbolje na svijetu. To im oni ne zaboravljaju što se pokazalo i večeras.

Oglasi

Musa i Hezonja su nakon utakmice iskazali poštovanje prema navijačima beogradskog kluba. Oni su im istom mjerom uzvratili i ovakve scene je definitivno milina gledati.

Džanan Musa je večeras bio najefikasniji igrač Kraljeva. Za 28 minuta na parketu ubacio je 22 poena, dodao je tri asistencije i dva skoka.

S druge strane hrvatski košarkaš Mario Hezonja je za 30 minuta ostvario učinak od 17 poena, tri skoka i dvije asistencije.

Kod Partizana je u večerašnjem duelu bilo mnogo više raspoloženih pojedinaca. Prednjačili su Kevin Punter i Mathias Lessort sa po 16 koševa, a poen manje je dodao Dante Exum.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Crno-bijeli su trenutno na omjeru od 18 pobjeda i 14 poraza. Jednom nogom su u doigravanju i za to će im vjerovatno trebati jedna pobjeda u posljednja dva kola.

Narednog petka gostuju u Monacu, a zatim u Beograd stiže ove sezone izuzetno skromni Panathinaikos i to je prava prilika da se osigura doigravanje.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Barbarez9
Pa gdje im je ono sad Noz zica Srebrenica i ubij , zakolji da ba…a ne postoji….cudni srbi
0 10
E.Car
Prelijepo!!! Čestitke iz Sarajeva!!!!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi