Valladolid je ubjedljivo poražen

Benzema je izveo ramazansko čudo, ali poniženje koje je doživio Hazard je priča dana u Realu

Admin Čaušević

Eden Hazard je danas doživio svoje najveće poniženje u klupskoj karijeri i zasjednio je fenomenalnog Karima Benzemu koji je za sedam minuta postigao hat-trick u pobjedi Real Madrida nad Real Valladolidom 6:0.

Benzema je po ko zna koji put pokazao kakav je majstor. Svega sedam minuta mu je bilo potrebno da dođe do hat-tricka.

Iako je postio za sjajnog Francuza to nije bila prepreka da dođe do svog prvog hat-tricka u prvom poluvremenu otkako nastupa za Real.

Golijadu je u 22. minuti otvorio Rodrygo, a onda je uslijedio sedmominutni šou osvajača Zlante lopte za 2022. godinu.

Prvo je u 29. minuti zabio glavom, zatim je tri minute kasnije majstorski pogodio sa ivice kaznenog prostora. Bilo je to već 3:0.

Najljepši trenutak na utakmici viđen je u 36. minuti. Benzema se odlično snašao te je škaricama po treći put poslao loptu u mrežu gostiju.

Carlo Ancelotti je Benzemu iz igre izveo u 65. minuti, a odlučio je da uvede Hazarda koji je žestoko izviđan od strane 70-ak hiljada navijača Reala.

Dok je Benzema izlazio čuli su se aplauzi i skandiranje, da bi odjednom uslijedila totalna promjena. Aplauze su zamijenili zvižduci namijenjeni Hazardu.

Do kraja meča Real je postigao još dva gola. U 73. minuti Asensio je zabio za 5:0 i tako okrenio svoju lijepu partiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Konačan rezultat duboko u nadoknadi postavio je Lucas i to na asistenciju Hazarda koji je tako nakon duže vremena učestvovao u jednom golu Los Blancosa.

Najubjedljivija pobjeda u La Ligi ove sezone ne znači previše Realu jer je su Kraljevi i dalje na -12 u odnosu na Barcelone i osvajanje titule prvaka Španije je i dalje samo san.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.