Real Madrid ponovo izdao čuvenog Raula
Čuveni fudbaler Real Madrida neće dobiti šansu da sjedne na klupu prvog tima Kraljeva i napustit će klub na kraju sezone (Foto: EPA)

Neće dobiti šansu

Real Madrid ponovo izdao čuvenog Raula

M. Šljivak

Čuveni Raul Gonzalez (45) ponovo će napustiti Real Madrid potpuno razočaran. Legenda Kraljeva neće dobiti šansu da s klupe vodi prvi tim jer je predsjednik kluba Florentino Perez za novog trenera odabrao argentinskog stručnjaka Mauricija Pochettina.

Raul Gonzalez odlazi iz Real Madrida na kraju ove sezone. Čuveni fudbaler, a danas trener mladog tima velikana iz Madrida, ostaje bez ugovora na kraju sezone i odlučio je ponovo otići iz kluba.

Raul radi odličan posao u mladom timu Reala. Ogroman broj ljudi u rukovodstvu tima želio ga je vidjeti i na klupi prvog tima, ali predsjednik Florentino Perez ima drugačije planove.

Prvi čovjek velikana iz Madrida na klupi želi vidjeti argentinskog stručnjaka Mauricija Pochettina. On je već odavno Perezova želja i gotovo je izvjesno da će on naslijediti Carla Ancelottija na kraju ove sezone.

Treba svakako napomenuti da Ancelotti ima još godinu dana ugovora s Realom. Međutim, sve je jasnije kako iskusni Italijan naredne sezone neće voditi kraljevski klub i da će napustiti mjesto trenera.

Imenovanje Pochettina nakon toga će biti samo pitanje vremena. Perez je tako odlučio, iako je u rukovodstvu dosta onih koji žele vidjeti Raula na klupi prvog tima.

Oglasi

Raulu je jasno da u eri Pereza vjerovatno neće dobiti šansu da vodi prvi tim. Izvjesno je da će 45-godišnji stručnjak ponovo napustiti klub, baš kao što je to učinio i 2010. godine kao fudbaler.

Tada je Real Madrid, po mišljenju mnogih ljubitelja fudbala, Raula otjerao kao da se ne radi o klupskoj legendi i okrenuli su se kreiranju ekipe uz Cristiana Ronalda.

To im se isplatilo jer su u narednim godinama osvojili apsolutno sve što su mogli. Ipak, ostala je gorčina zbog odnosa prema Raulu koji je godinama nosio tim na svojim leđima.

Raul Gonzalez je kao fudbaler za Real nastupao od 1994. do 2010. godine. Postao je ikona kluba i u 741 odigranoj utakmici postigao je 323 pogotka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon odlaska iz kluba nastupao je ze njemački Schalke 04, katarski Al Sadd, te američki New York Cosmos, gdje je 2015. godine okončao karijeru.

Trenersku karijeru morat će graditi negdje drugo, a za njega postoji ogroman interes od timova iz Bundeslige te engleskog Premiershipa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gowno od kluba,sjetimo se samo kako su se riješili kasiljasa,raula i mnogo drugih legendi
0 0
PapaK
*****a od kluba.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi