Vatreno je bilo poslije posljednjeg sudijskoj zvižduka

Ko će dobiti prijave poslije današnjeg incidenta na Tušnju?

Samir Mlaćo
Vatreno je danas bilo na Tušnju. Sloboda je vodila 2:0 protiv Sarajeva i činilo se da će do vrijedna tri boda, onda veliki preokret gostiju.

Na kraju su bordo momci slavili 3:2 i imaju razloga za zadovoljstvo, a poslije meča vidjeli smo ružne scene.

Desio se verbalni sukob navijača domaćeg tima i nekoliko igrača gostiju, letjele su flaše, 'padale' psovke, uvrede, a onda i haos na terenu.

Jedan od članova obezbjeđenja se pokušao se obračunati sa nekoliko nogometaša Sarajeva, te su pripadnici Specijalne jedinice uspjeli spriječiti mnogo veći incident.

I tu je bilo vrlo 'vruće', uz teške riječi, a kako prenosi tuzla.press epilog svega su prijave Upravi policije TK protiv prvotimca FK Sarajevo Almedina Ziljkića i trenera golmana gostiju Ibre Hodžića.

Oni su kako prenosi ovaj medij postupili protivno odredbama Zakona o sprečavanju narušavanja javnog reda i mira na sportski terenima.

Sada je na policiji da iznese tačne detalje incidenta, a očekuje se da će to desiti već sutra.

Sloboda je vodila 2:0 golovima Amera Bekića, a Sarajevo se vratila preko Ziljkića i Čatakovića do kraja prvog poluvremena.

Konačnih 3:2 postavio je Avramovski na asistenciju Ziljkića koji je danas pružio blistavu partiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je trenutno na šestom mjestu sa 35 osvojenih bodova, dok je Sloboda osmoplasirana sa 24.

U narednom kolu Sarajevo dočekuje Slogu Doboj, dok će Sloboda u derbiju donjeg dijela tabele u goste ekipi Posušja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.